eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gerendás György, az FTC-Telekom vezetőedzője (k) a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Telekom – Etnikosz mérkőzésen, a Ferencváros népligeti uszodájában 2023. november 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gerendás György emlékezik Wiesner Tamásra: "a végletekig kemény játékos volt"

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok, Világkupa- és KEK-győztes Wiesner Tamás. Az InfoRádió a korábbi játékostársat és barátot, az olimpiai aranyérmes Gerendás Györgyöt, az FTC női csapatának jelenlegi vezetőedzőjét kérdezte.

Amikor Gerendás György 18 évesen bekerült a Ferencváros férfi vízilabdacsapatába, akkor szárnya alá vette egy társ: Wiesner Tamás, szüleik voltak nagyon jó viszonyban, de szinte szomszédok is voltak a pesti Izabella utcában.

"Nagyon-nagyon jó lett a mi viszonyunk is, olyannyira, hogy a válogatottban mindig egy szobában aludtunk, és amikor Fradival utaztunk, akkor is majdnem mindig ő volt a szobatársam. Úgyhogy nemcsak a csapattársam, hanem nyugodtan mondhatom, hogy jó barátommá is lett" - mondta az InfoRádióban az edzőlegenda a most elhunyt Wiesner Tamásról.

Sok közös élményük volt.

"Tamás bármikor elment a házunk előtt, volt egy ilyen speciális, tehénbőgéses kürtje, és mindig megnyomta, hogy kvázi beköszönt nekem. A főiskola is az Izabella utcában volt. Egyszer vizsgáztam, és akkor is megnyomta ezt a kürtöt, és hát nem ment annyira jól nekem az a vizsga, de a tanár azért csodálkozva megkérdezte, hogy maga minek örül most... Tamásban mindig volt valami kis vagány jókedv, és valahogy ez így belém jött."

Játékosként úgy vélekedik róla: "ha most azt mondom, hogy nagyon határozott, akkor nagyon nem mondtam semmit".

"A végletekig kemény volt. A végletekig. Amikor bekerültem a Fradiba, mondták ott nekem, a fiatal, vékonyka gyereknek, hogy nagyon keményen kéne játszani, ez volt a csapat stílusa. Mondtam a többieknek, hogy itt vannak 90-100 kilósan, én meg vagyok 70. A legelső meccsemen összeakaszkodtam egy 4-es sapkában játszó vízilabdázóval, a félidőben Tamás rám nézett, hogy mi történt, a harmadik negyed elején már nem nagyon volt bent a 4-es játékos, neki is fájt mindene. Szóval jó játékos volt, nagyon kemény játékos, jó volt játszani is vele. Kár, hogy nincs már."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×