eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gera Zoltán volt magyar válogatott labdarúgó, aki a labdarúgó Európa-liga döntő helyszínét, Budapestet képviseli, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott sorsoláson 2023. március 17-én. A negyeddöntős párharcok első mérkőzéseit április 13-án, a visszavágókat pedig április 20-án rendezik. Az elődöntők első meccseire május 11-én, a visszavágókra május 18-án kerül sor. A sorozat döntőjének a budapesti Puskás Aréna ad otthont május 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini

Messze van még Gera eredményességétől Szoboszlai

Miután megszerezte harmadik gólját is Szoboszlai Dominik a Premier League-ben, megelőzte Buzsákyt a PL legjobb magyar góllövője listáján. Gera Zoltán 21 találatot jegyez az angol élvonalban.

Gera Zoltánt újra meghívta Angliába a West Bromwich Albion, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a szurkolók egyik legnagyobb kedvencének számított, és számít még most is. Az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szívesen mondott igent a felkérésre − írja az nb1.hu.

„Meghívtak több eseményre, először is egy szurkolói beszélgetésen vehettem részt. Kedvesek voltak nagyon, csakúgy, mint legutóbb, amikor májusban itt jártam. Éreztem, és nagyon jólesett, hogy szívesen látnak mindig” – számolt be a jelenleg is Angliában tartozkodó egykori válogatott játékos.

„Hétvégén a West Brom-Wolverhampton FA-kupa-mérkőzésen is ott lehettem, a meccs előtt és után találkoztam a szurkolókkal, a szponzorokkal, mint a klub korábbi játékosa. Pár szót váltottam mindenkivel, természetesen nagy élmény volt a mérkőzés. Leszámítva, hogy 2-0-ra kikapott a West Brom, ami azért volt fájó mindenkinek, mert a Wolverhampton számít a klub legnagyobb riválisának, ráadásul rég játszott a két csapat egymás ellen” – mesélte Gera, aki gyakorló szövetségi edzőként igencsak kíváncsi volt, hogy most milyen edzéseket tartanak a klubnál.

Gera Zoltán a csapat edzéseit is meglátogatta, a felnőttekét és az utánpótláscsapatokét egyaránt. A West Bromnak több olyan munkatársa is van, akik korábban csapattársai voltak, közte James Morrison, aki jelenleg a második csapatnál, és a a skót válogatottnál is másodedző. A két egykori klubtárs meg is beszélte a magyar-skót Eb-mérkőzést. A cikk írója megjegyzi, hogy Gera Zoltán is dolgozhatna Angliában, ugyanis mielőtt hazatért Birminghamből, 35 évesen felajánlották neki, hogy legyen a klub egyik utánpótlásedzője. De akkor még nem akarta abbahagyni a futballt, a Ferencvároshoz igazolt, ahol 89 meccsen 19 gólt lőtt.

Az egykori 97-szeres válogatott játékos Magyarországon újra a címlapokra került. Méghozzá azzal, hogy a Premier League-ben Szoboszlai Dominik megszerezte a harmadik gólját, megelőzve ezzel Buzsáky Ákost. Gera Zoltán viszont 21 góljával még mindig a PL legjobb magyar góllövője.

„Örülök annak, hogy újra vannak magyarok a Premier League-ben, hiszen Szoboszlai Dominik mellett itt játszik Kerkez Milos is. Büszke vagyok, ha róluk beszélnek, hiszen ez mindenképpen jó nekünk, a magyar futballnak” – mondta Gera, aki Magyarországon évek óta az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozik. A Bournemouth szélsővédőjét ráadásul közelről is ismeri, hiszen Kerkez korosztályos válogatott, és a kora alapján még most is az lehetne.

Gera Zoltán 2004 és 2014 között összesen 168 mérkőzésen erősítette a birminghamieket, és ezeken 26 gólt szerzett.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×