eur:
389.76
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 26: A tribute to Terry Venables on the big screen during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Aston Villa at Tottenham Hotspur Stadium on November 26, 2023 in London, England. (Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images)
Nyitókép: Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Elhunyt a háromoroszlánosok egykori szövetségi kapitánya

Az angol labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát, Terry Venablest, aki korábban a Tottenham Hotspurt és az FC Barcelonát is irányította, hosszú betegség után, 80 éves korában érte a halál

Venables játékosként több mint 500-szor lépett pályára londoni csapatokban, mint a Chelsea, a Tottenham, a Queens Park Rangers és a Crystal Palace, de leginkább edzőként vált ismertté a neve: a Barcelonával spanyol bajnokságot nyert és döntőbe jutott a Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben, a Tottenhammel pedig elhódította az FA Kupát.

Az angol válogatott élére 1994-ben nevezték ki, a hazai rendezésű 1996-os Európa-bajnokságon elődöntőig vezette a csapatot, amely a későbbi győztes németektől kapott csak ki 11-esekkel.

Korábbi klubja, a Tottenham a 15 órakor kezdődő, Aston Villa elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékezik majd Terry Venablesre, a játékosok pedig fekete karszalaggal lépnek pályára.

A korábbi válogatott Gary Lineker az X-en közzétett bejegyzésében a legjobb, leginnovatívabb trénernek nevezte a szakembert, akinek a kezei alatt megtiszteltetés és öröm volt játszani.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×