eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2023. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Lesz meccs Szófiában, de nem csak a stadionban

A bolgár szurkolók tüntetést szerveznek, és magyar drukkerek is lesznek a Vaszil Levszki stadionnál a zárt kapus Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező idején.

Az eldőlt, hogy a szurkolói rendbontások veszélye miatt zárt kapussá nyilvánított, majd Plovdivba költöztetett Eb-selejtezőt végül mégis Szófiában rendezik meg nézők nélkül, de ennek ellenére lesznek bolgár és magyar szurkolók is a stadion környékén.

Az nb1.hu arról ír, hogy a bolgár szövetség vezetésével elégedetlen helyi ultrák békésnek szánt tüntetést terveznek a bolgár–magyar mérkőzésnek helyt adó Vaszil Levszki stadionhoz. A demonstráción Boriszlav Mihailovt szövetségi elnök azonnali lemondását szeretnék elérni, és rendkívüli tisztújítást követelnek.

„Azt szeretnénk, hogy tisztán halljanak minket, és azonnal lemondjanak! A bolgár szurkolóknak elegük van ebből az egészből, és tettekre lenne szükség, nem szavakra! Bulgária már futballtörpének számít, nálunk a foci minden szinten amatőr lett, miközben a szövetségi korrupció elképesztő méreteket öltött” – – áll a közösségi médiában közzétett üzenetükben.

A terv szerint a stadionnál zászlókkal, molinókkal és pirotechnikával, ugyanakkor agresszió nélkül kívánnak tüntetni, hiszen bármilyen szabályszegést felhasználhat ellenük a BFS.

A bolgárok a magyar szurkolói csoportnak, a Carpathian Brigade ’09-nek is üzentek: „Minden magyar szurkolónak, aki Szófiába utazik: várunk benneteket Bulgáriában, csatlakozzatok a tüntetésünkhöz, mert a foci a szurkolóké!”

Az Index riportja szerint utaznak is magyar drukkerek a bolgár fővárosba, mert az eredetileg tervezett két charter-járatot lemondta a légitársaság, de aki nem szervezett módon utazott volna, annak már ideje sem lett volna veszteség nélkül lemondania a repülőjegyét. Közvetlen járat híján sokan átszállással utaznak, második Belgrádig vonatoznak, és onnan repülnek Szófiába. Mint kiderült, sokan akkor is útra keltek volna, ha végül teljesen elmarad a meccs, mert a repülőjegy vagy a szállás lemondására már nem volt idő, így inkább az utazás és a stadionon kívüli szurkolás mellett döntöttek.

A hírek szerint a meccs időpontjában több száz magyar drukker is ott lehet Szófiában, ahol a helyi ultrák által beígért megmozdulás miatt fokozott készültség övezi a Bulgária–Magyarország-összecsapást.

A novemberre maradt utolsó két Eb-selejtezőjén egy pont kell a magyar együttestől ahhoz, hogy biztossá váljon a részvétele a jövő évi németországi kontinensviadalon. Ha sikerülne Szófiában nyerni, azzal nemcsak a kvalifikáció, de a csoportgyőzelem is biztossá válna, függetlenül a vasárnap délutáni, telt házas Magyarország–Montenegró meccs végeredményétől.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×