eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bournemouths Milos Kerkez during the Premier League match at the Vitality Stadium, Bournemouth. Picture date: Saturday September 30, 2023. (Photo by Robbie Stephenson/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Robbie Stephenson/PA Images via Getty Images

Újabb magyar futballista a Golden Boy-díj döntősei között

Koman Vladimir, illetve Szoboszlai Dominik után újabb magyar játékost jelöltek a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó Golden Boy-díjra.

A Premier League-ben szereplő Bournemouth magyar hátvédje, Kerkez Milos is bekerült a Golden Boy-díj legjobb 25 játékosa közé, ezzel még versenyben van a 21 éven aluli korosztály „Aranylabdájáért”. A 25-ös lista elsősorban a Football Benchmark adatai alapján állt össze – húsz játékos –, míg a Tuttosport további öt játékost nevezhetett a végső sorrendbe – írja az eurosport.hu.

A díjról félszáz újságíró szavaz a világ minden tájáról, ők öt játékosra szavazhatnak: 10, 7, 5, 3 és 1 pontot osztanak ki a megnevezett labdarúgókra sorrend szerint.

A döntősök között megtaláljuk a Real Madrid kiválóságát, Jude Bellinghamet, a Bayern München tehetségét, Jamal Musialát, vagy a Barcelonában berobbanó Lamine Yamalt. Kerkez egyébiránt a Football Benchmark adatainak köszönhetően került be a 25-ös listára – jegyzi meg a sportoldal.

Magyar futballistaként korábban Koman Vladimir 2009-ben, valamint Szoboszlai Dominik 2020-ban volt ott a legjobbak között. Előbbi helyezéséről nem tudni semmi érdemlegeset, ugyanakkor a 40 játékosból 26 kapott szavazatot akkor - köztük Koman is. A jelenleg Liverpoolban futballozó Szoboszlai 3 évvel ezelőtt a 8. helyen zárta a szavazást.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×