eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Helsinki, 2018. augusztus 16.Kimi Räikkönen, a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő Ferrari finn versenyzője Az ismeretlen Kimi Räikkönen című könyv bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón Helsinkiben 2018. augusztus 16-án. (MTI/EPA/Kimmo Brandt)
Nyitókép: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Két Forma–1-es világbajnok is a NASCAR-ban tér vissza

Kimi Räikkönen és Jenson Button is rajthoz áll az amerikai gyorsasági sorozatban.

Egymás után érkeztek a bejelentések: előbb a 2007-es Forma-1-es bajnok, Kimi Räikkönen jelezte, hogy tavaly után idén újra nekifut a NASCAR-nak, a finn a csúcskategória, a Cup Series austini fordulóján vezet majd március utolsó hétvégéjén.

Egy nappal később pedig Jenson Button jelentette be, hogy ott lesz a március 26-i austini futamon. Button korábban még semmilyen NASCAR-eseményen nem vett részt, így ez lesz a bemutatkozása. 2009 F1-bajnoka a 15-ös számú, Rick Ware Racing felkészítette Ford Mustangot fogja vezetni.

Az austini Circuit of the Americas klasszikus épített pálya, ráadásul Button jól ismeri, 2012 és 2016 között a Forma-1-gyel is versenyzett itt. Ez lesz Button első, de nem utolsó futama a Cup Seriesben, úgy tervezi, hogy idén összesen háromszor áll rajthoz, Austin után a chicagói, utcai pályás, majd augusztusban az indianapolisi, épített pályás versenyen. A pilóta 2017-ben vonult vissza az F1-ből, azóta hobbiból vezetett, leginkább sportkocsis bajnokságokban.

Kimi Räikkönen 2021 végén, húsz év után vonult vissza az F1-től, akkor kijelentette, hogy nem szeretne már teljes szezont lehúzni egyetlen versenysorozatban sem. A NASCAR azonban annyira izgatta a fantáziáját, hogy nem tudott nemet mondani és 2022-ben egyetlen futam erejéig beült a Trackhouse Racing 91-es számú autójába, de egy karambol idő előtt véget vetett a küzdelmeinek. Kimi Räikkönen ezúttal egy Chevrolet Camaro volánja mögött próbál szerencsét.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×