eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Paul Pogba, a Manchester United játékosa csapata edzésén Barcelonában 2019. április 15-én, egy nappal az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Több mint fél évet vártak rá a Juventus hívei: a világbajnok visszatért

Paul Pogba a torinói derbi 67. percében beállt a Juventusba a 21 éves Enzo Barrenechea helyére. Egy csere híre nagyon ritkán járja be címekkel a világsajtót, de most a „nagyon ritkán” van. Úgy tűnik, véget ért a még mindig csak 29 éves francia világbajnok kálváriája.

Pogba tudását senki sem vitatja, a világ legjobb középpályásai között a helye, igazi vezéregyénisége mindenkori csapatának. Nem könnyű természet, mondták róla a Juventusnál, miután távozott a klubtól, majd valami hasonló minősítést kapott a Manchester Unitednél is, második korszakában. Hangulatjátékosnak is nevezték, de talán az sem lényegtelen, hogy nagyon sérülékeny, s az elmúlt években hosszú időszakokat kénytelen volt kihagyni.

Miután 2018-ban világbajnoki címet szerzett a francia válogatottal – fontos, szinte döntő gólt lőtt a fináléban a horvátoknak – a Manchester Unitednél rá akarták építeni a csapat játékát. A következő idényben szenzációsan futballozott (35 bajnokin 15 gólt is szerzett, ez eddigi karriercsúcsa), de 2019 szeptemberétől a következő idény végéig gyakorlatilag 250 napot kihagyni kényszerült, úgy, hogy közben kétszer tudott tétmérkőzésen játszani, karácsony előtt és után, összesen 77 percet.

A 2020–2021-es évadban, beleértve koronavírusos fertőzését is, háromszor, a 2021–2022-esben kétszer kényszerült kihagyásra, ez előbbiben ez 77, utóbbiban 122 napos hiányzást jelentett a mérkőzésekről.

Miután az Old Traffordon 2022 nyaráig szólt a szerződése, a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Juventus is érdeklődött iránta. Végül a Juve lett a befutó, az olaszok annak ellenére is minden követ megmozgattak érte, hogy Pogba tavaly áprilistól vádlisérülése miatt egyetlen percet sem játszott. 2022. április 18. óta most kedden tudott pályára lépni először.

Miután a Juventus megszerezte, 49 napot porckuszsérülése miatt mulasztott, aztán hiányzott 143 napot a térdoperációja miatt, s bár a világbajnokság előtt a csodavárók azt rebesgették, hogy akár ott is lehet Katarban a francia keretben, nem volt játékra kész. A rehabilitáció közepette összeszedett még egy felsőcombsérülést is.

Idén januárban, végre, úgy festett, visszatér, 2016 májusa után ismét tétmérkőzésen játszhat a Juventusban. A Monza elleni, január 29-i bajnokin ott ült a padon, de Massimiliano Allegri nem küldte pályára. Az újonc vezetett Torinóban a Juve ellen, éles volt végig a meccs, az edző nem akart kockáztatni. Pogba a következő edzések egyikén megint megsérült, hat mérkőzést kihagyott.

Kedden ellenben, a derby della Molén, a torinói városi rangadón beállt. A szurkolók óriási üdvrivalgással és egy dallal fogadták és ünnepelték, „Siamo venuti fin qua per vedere segnare Pogba”, azaz azért jöttünk, hogy lássuk Pogbát gólt lőni.

A Juve 4-2-re megnyerte a mérkőzést, de Pogba (egyelőre) nem lőtt gólt.

De legalább visszatért.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×