eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marcus Rashford, a Manchester United játékosa (b) gólt szerez a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott első, FC Barcelona-Manchester United mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. február 16-án.
Nyitókép: Joan Mateu Parra

Nagyszerű második félidő után döntetlen a Camp Nouban

Az Európa-liga playoff körében a Barcelona 2-2-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel. Az eredmény igazságos, mind a két csapat szerezhetett volna (legalább) még egyszer ennyi gólt.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Megvannak az összeállítások, az angoloknál két egykori Real Madrid-sztár is játszik, akik El Clásicók során vettek korábban részt a Camp Nouban. Varane és Casemiro közül különösen a brazil középpályásnak pazar a mérlege, a Barcelona pályáján játszott tíz mérkőzéséből mindössze egyet veszített el. A katalánoknál előzetesen talán Frenkie de Jong személye a legérdekesebb, mint ismert, tavaly nyáron a Barcelona nagyon el akarta adni a Manchester Unitednek, de a holland középpályás mindenáron maradni akart.

A további 18.45-ös Európa-liga-mérkőzések: AFC Ajax–Union Berlin, RB Salzburg–AS Roma, Sahtar Donyeck–Rennes

A Konferencia-liga 18.45-ös Európa-liga-mérkőzései: Bodó/Glimt–Lech Poznan, Qarabag FK–AA Gent, Sporting Braga–Fiorentina, Trabzonspor–Basel

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Élénk játékkal kezdődött a mérkőzés, de a kapuk még nem forogtak veszélyben. Araujo keltett feltűnést, az oldalvonal mellett két szép cselt csinált. Aztán a 8. percben Lewandowski lövőhelyzetbe került, ám David de Gea védett.

SAHTAR DONYECK–RENNES 1-0: A varsói találkozón az ukránok Kriskiv góljával kerültek előnybe.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: A találkozó második tíz perce a Barcelona fölényét hozta, Lewandowski, majd jó helyzetből Pedri lőtt mellé, illetve fölé.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Frenkie de Jong szinte belebotlott egy labdába a saját tizenhatosán belül, veszélyes gurult, de csak szüglet lett belőle. Egy perccel később Weghorst a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetéből lőtt, Ter Stegen megmentette a Barcelonát a góltól.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Újabb bravúr a német kapustól, Marcus Rashford helyezett labdáját robinzonáddal tolta ki.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: Nem született gól az első félidőben.

SAHTAR DONYECK–RENNES 2-0: Az ukránok kéátgólos előnnyel mentek a félidőre.

KONFERENCIA-LIGA: A négy mérkőzésen egyetlen gól esett, vezett a Fiorentina Portugáliában, a Braga ellen.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 0-0: A második félidő első szép jelenete Raphinha távoli lövése volt, két arasznyival ment a kapu mellé. Váalszként Jadon Sancho lőtt, jó helyzetből, tisztán, szintén a kapu mellé.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-0: A 49 .percben Marcos Alonso fejes góljával vezetést szereztek a katalánok. A hátvéd utána felmutatott az égre, így emlékezett az éppen egy hete elhunyt édesapjára, aki a nyolcvanas években a Barcelona válogatott játékosa volt.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-1: Három perc alatt kiegyenlített a United. Marcus Rashford nagyon éles szögből lőtt a kapuba, ez az első félidőben parádézó Ter Stegen „bűne”.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-1: Mintha nem töltenének, csak tüzelnének a csapatok. Rashford, majd Raphinha előtt is helyzet adódott.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 1-2. S már a United vezet. Rashford kicselezte Raphinhát az alapvonal közelében, a jobbhátvéd helyén, középre lőtt labdája Weghorst lábáról ment tovább, majd a Barcelona hátvédjének, Koundének a testéről a kapuba pattant, öngól.

SAHTAR DONYECK–RENNES 2-1: Ekambi góljával szépítettek a franciák.

KONFERENCIA-LIGA: Luka Jovics megszerezte a második gólját is, a Fiorentina 2-0-ra vezet a Braga ellen. A török Trabzonspor a dán Stryger Larsen góljával került előnybe a Basellel szemben.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 2-2. Raphinha a jobbszélről Lewandowski és Varane felé tekerte a labdát. A lengyel szándékosan nem ért hozzá, a francia elvétette, a labda így az angol csapat kapujának jobb oldalába pattant.

KONFERENCIA-LIGA: A Fiorentina alighanem eldöntötte a továbbjutást, Cabral góljával már 3-0-ra vezet a tíz főre fogyatkozott Braga ellen. A Qarabaq 1-0-ra vezet a belga Gent ellen.

SALZBURG–AS ROMA 1-0: Capaldo nagyon fontos gólt szerzett.

BARCELONA–MANCHESTER UNITED 2-2. Vége a mérkőzésnek.

További végeredmények az Európa-ligában: Sahtar–Rennes 2-1, Salzburg–AS Roma 1-0, Ajax–Union Berlin 0-0.

Végeredmények a Konferencia-ligában: Braga–Fiorentina 0-4, Qarabag–Gent 1-0, Trabzonspor–Basel 1-0, Bodö/Glimt–Lech Poznan 0-0.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×