eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
DORTMUND, GERMANY - FEBRUARY 15: Joao Felix of Chelsea has a shot saved by Gregor Kobel of Borussia Dortmund during the UEFA Champions League round of 16 leg one match between Borussia Dortmund and Chelsea FC at Signal Iduna Park on February 15, 2023 in Dortmund, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Nyitókép: Stuart Franklin/Getty Images

A Chelsea kihagyta a helyzeteit, a Dortmund nyert

A német csapatok közül a Bayern után a Borussia Dortmund is egygólos előnyt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, A nap másik mérkőzésén a Benfica 2-0-ra győzött az FC Bruges vendégeként.

A két mérkőzést élőben követtük, ezt a cikk második felében visszaolvashatja.

A német és az angol csapat annak ellenére kifejezetten élvezetes első félidőt produkált, hogy gól nem született, sőt még kaput eltaláló lövés sem volt a szünetig. A vezetéshez a londoniak jártak közelebb, ugyanis előbb Thiago Silva kézzel talált a kapuba, majd Joao Felix lövése a keresztlécen csattant.

A térfélcserét követően a Chelsea nyomás alá helyezte a dortmundi kaput. Ennek ellenére egy szöglet után a hazai csapat Karim Adeyemi nagyszerű egyéni teljesítményével végigvezetett egy kontrát, melynek végén a német válogatott támadó a kapus mellett is elvitte a labdát, majd az üres kapuba helyezett. A Chelsea hiába támadott többet a hátralévő időben, nem tudott egyenlíteni, egy ízben Emre Can a gólvonalról mentett. A sárga-feketék 2023-ban eddig mind a hét összecsapásukat megnyerték.

A másik szerdai párharcban a Benfica még jobb helyzetbe került, mint a Borussia Dortmund, mivel idegenben aratott kétgólos sikert a Club Brugge felett, amely már azzal történelmet írt, hogy fennállása során először bejutott a kieséses szakaszba a BL-ben. Joao Mario 11-esével szereztek vezetést a portugálok a második félidő elején, a hajrában pedig David Neres volt eredményes. A belgák immár nyolc találkozó óta nyeretlenek hazai pályán.

A visszavágókat március 7-én rendezik.

Az élő tudósítás

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A rákkal diagnosztizált, ősszel kemoterápiás kjezeléseken is átesett Sebastien Haller bemutatkozik a BL-ben is a sárga-feketéknél. Az előző idényben, még az Ajax tagjaként a sorozat egyik leggólerősebb játékosa volt. A Chelsea-ben három téli szerzemény is kezd, Joao Felix, Mudrik és Enzo Fernandez.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-0: A Benfica elveszítette a télen Enzo Fernandest, de így is esélyese a belga bajnok elleni párharcnak.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A Chelsea elsősorban kontrákra épít, Joao Felix és Mudrik gyorsaságára alapozva.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Maradt a gól nélküli állás, pedig a németek kapujába került a labda Reece James szabadrúgása után. A labdát ugyanis Thiago Silva kézzel juttatta a hálóba. A brazil csapatkapitány sárga lapot kapott érte.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Meglehetősen alacsony hőfokú, kevésbé udvariasan unalmas játékkal telt az első félidő első 25 perce. Akkor Adeyemi lövőhelyzetbe került, de Thiago Silva blokkolta. Ez vfolt a németeket eddigi legjobb lehetősége.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-0: Belgiumban intenzívebb a tempó, de nincs még gól.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Zijes előkészítése után Joao Felix 13 méterről lőhetett, de elcsavarta a labdát a bal felső sarok mellett és fölött. Nagy helyzet volt.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: A dortmundi válasz, Adeyemi a tizenhatoson kívülről lőtt, alig a kapu fölé.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 0-0: Kai Havertz passzából Joao Felix helyzetbe került, de a lécre emelte a labdát.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-1: Az 51. percben a portugálok Joao Mario tizenegyesgóljával előnybe kerültek.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 1-0: Noha a második félidőben eddig a Chelsea játszott jobban, a németek vezetnek. A Kékek szögletéből kontrát indított Adeyemi, hatvan métert vezette a labdát, elvitte Enzo Fernandez és Kepa kapus mellett is a labdát, majd a hálóba gurított.

BORUSSIA DORTMUND–CHELSEA 1-0: Minden helyzetét kihagyja a Chelsea. Kalidou Koulibaly lövése után Kobel kapus testén lelassult a labda, így Emre Can a gólvonalról ki tudta kanalazni.

FC BRUGES–SL BENFICA 0-2: Neres nagy valószínűséggel eldöntötte a továbbjutást, soknak tűnik a kétgólos előny a lisszaboni mérkőzésre.

Végeredmények:

Borussia Dortmund–Chelsea 1-0

FC Bruges–SL Benfica 0-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×