eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Újabb fontos posztját vesztette el Vári Attila

Változás történt Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) kuratóriumában.

Változás történt Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) kuratóriumában – tudta meg a Telex. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila már nem tagja az ötfős testületnek, a híroldal úgy tudja, lemondott. Az TF érdeklődésükre megerősítette az összetétel megváltozását.

A Testnevelési Egyetem fenntartója 2021. augusztus elsejétől a Testnevelési Egyetemért Alapítvány, az alapítványt pedig a kuratórium irányítja. A kuratórium elnökének akkor Mocsai Lajost nevezték ki, tag lett Kovács Antal olimpiai bajnok dzsúdós, Schmidt Ádám, aki 2022 nyarától a sportért felelős államtitkár. Vida József az üzleti szférából érkezett, Vári Attila az alakuláskor még a vízilabda-szövetség elnöke volt – emlékeztet a Telex.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, Vári Attila múlt év októberében jelentette be lemondását az MVLSZ élén beöltött pozíciójáról. A kétszeres olimpiai bajnok sportvezető a többi pozícióját akkor megtartotta, egészen idén januárig. (A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének továbbra is tagja.) A helyére a professzori címet szerző Sós Csabát választották a kuratóriumba, aki az úszóválogatott kapitánya, és a TF-hez mintegy 40 éve kötődik.

„Tudományos munkatársként kerültem a TF-re, de még portásnak is mentem volna. Később tanár, majd tanszékvezető lettem. Megtiszteltetés ezt a közösséget a kuratórium tagjaként szolgálni” – nyilatkozta a Telexnek Sós Csaba, aki az úszó és vízi sportok tanszékének vezetését 65. életéve betöltése után Egresy Jánosnak adta át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×