eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Juhász Roland 95-szörös magyar válogatott labdarúgó, a MOL Fehérvár FC  játékosa szól a szurkolókhoz a Ferencváros elleni összecsapás kezdete előtt a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2020. június 23-án. A labdarúgó ezen a mérkőzésen lép pályára utoljára.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Juhász Roland nem alszik és nem barátkozik a Fehérvár miatt

A Fehérvárnak szombaton le kell győznie a Paksot a labdarúgó NB I-ben – hangsúlyozta Juhász Roland, a klub új sportigazgatója. A korábbi 95-szörös válogatott játékos a Puskás Akadémia elleni kupabúcsú után, a csütötörtöki Sport Forum Hungary konferencián beszélt az InfoRádiónak a vezetőedző Huszti Szabolcsról és saját feladatairól is.

Óriási büszkeségnek és egyben nagy kihívásnak is tartja új megbízatását Juhász Roland. Az egykori válogatott védő a pályafutása legnagyobb részét Székesfehérváron töltötte, dolgozott ott pályaedzőként is, így most olyan környezetbe került vissza, amely nem ismeretlen számára.

"Látom a csapat helyzetét, hogy most nem a legjobb, de ez nekem is egy óriási lehetőség, hogy ezt a csapatot visszatereljem a jó irányba" – mondta az új sportigazgató, és jelezte, napi 24 órában belevetette magát a munkába, mert most azt tartja a legfontosabbnak, hogy átlássa a legsürgetőbb feladatait.

Az előző szakmai vezetés – Sallói István sportigazgató és Michael Boris vezetőedző – menesztése után régi barátjával, Huszti Szabolccsal kapott felkérést, de mint fogalmazott, hiába futott egy íven a pályafutásuk, mutatkoztak be egyszerre az U14-es és a felnőtt válogatottban is, és vonultak is vissza egyszerre, most ezt félre kell tenniük.

"Mindig is az jellemezte a barátságunkat, hogy kellően kritikusak voltunk egymással szemben is, és ez mindkettőnkre jó hatással volt korábban is. Én biztos vagyok benne, hogy most is így lesz" – mondta Juhász Roland, és rögtön példával is szolgált: a Puskás Akadémia elleni szerdai kupabúcsú értékelésében sem értettek mindenben egyet. Ennek ellenére

Husztit az egyik legnagyobb hazai edzőtehetségnek tartja, aki szerinte a magyar futballnak egyik nagyon komoly edzője lesz.

Abban csak bízik, hogy a benne lévő potenciál már most, Fehérváron meg tudja majd mutatni.

A csapatépítésre nincs most idő, mert három hét múlva vége az őszi szezonnak a világbajnokság miatt, ennek tükrében minél gyorsabban meg kell ismerni a csapatot, a játékosokat, felismerni azokat a problémákat, ami miatt mostanában nem jött az eredmény. "Ez egy ilyen szakma, gyorsan változnak a dolgok, a jelenlegi helyzetből kell a maximumot kihozni" – tette hozzá.

Szombaton következik a Paks elleni mérkőzés, egy ottani győzelem sokat lendíthetne a csapat hangulatát és önbizalmán a sportigazgató szerint, ezért mindegy, hogyan, de szükség lenne a három pontra.

"Az elmúlt időszakban nem sok sikerélményük volt a játékosoknak, ilyen szempontból nekik hatványozottan fontos a győzelem. Mindenkinek úgy kell beleállni ebbe a mérkőzésbe, hogy minden mindegy alapon ezt a mérkőzést hazai pályán be kell húzni" – jelentette ki Juhász Roland.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×