eur:
393.44
usd:
368.12
bux:
65966.92
2024. április 24. szerda György
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 collide during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Nyitókép: Lars Baron/Getty Images

Max Verstappen újabb büntetést kapott

Megvizsgálták a holland és a Lewis Hamilton közötti incidenst.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a Szaúdi Nagydíj 38. körében történt esetet vizsgálta: Max Verstappen egy szabálytalan manőver után próbálta elengedni mercedeses riválisát, visszaadva a pozíciót, ám Lewis Hamilton akkor erről még nem tudott, és a hirtelen lassítás miatt hozzáért a Red Bullhoz.

A szövetség a futam után úgy döntött, hogy Verstappen hirtelen és jelentős mértékben fékezett, ami kiszámíthatatlan volt, így döntő mértékben ő okozta a balesetet. A holland tíz másodperces időbüntetést kapott, ám ez nem változtatott az eredményen, megtarthatta második helyét. Verstappennek emellett két büntetőpontot írtak az FIA szuperlicenszéhez, így 12 hónap alatt hétnél tart.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Verstappen azt mondta, nem tudta, hogy a brit miért nem előzte meg.

A Szaúdi Nagydíjat Hamilton nyerte. A világbajnokság egy hét múlva, az Abu-Dzabi Nagydíjjal zárul, a két rivális egyaránt 369,5 ponttal áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×