eur:
390.37
usd:
363.99
bux:
68368.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Danyi Gábor jelenlegi másodedző, aki július elsejétől a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője lesz a bemutatkozó sajtótájékoztatóján Győrben 2018. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Felállt Danyi Gábor a Siófok kispadjáról, kinevezték az utódját

Vele együtt távozik a klubtól segítője, Zdravko Zovko is. Szlovén vezetőedző veszi át a csapatot.

Lemondott vezetőedzői posztjáról Danyi Gábor, melyet a klubvezetés az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzés előtt elfogadott. Vele együtt távozik a klubtól segítője, Zdravko Zovko is – írja közleményében a klub.

A Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni mérkőzés után klubunk ügyvezetője több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ült az edzőpárossal, hogy megvitassák a kialakult helyzetet és a fejlődés lehetőségét. Az egyeztetések után az a döntés született, hogy a felek nem folytatják együtt a közös munkát, így a klubvezetés elfogadta Danyi Gábor lemondását.

„Danyi Gáborral azért szerződtünk, mert hittünk benne, hogy hosszú távú megoldás lehet a klub vezetőedzői posztjára. Azzal is tisztában voltunk, hogy az elmúlt évekhez képest gazdasági- és sportszakmai tekintetben is vissza kell lépnünk, hogy újra építkezni tudjunk.

Több szempontból is korlátozottak voltak a lehetőségek, de még ezzel együtt is egyetértettünk abban, hogy a 3–6. hely megszerzése reális lehet.

Ehhez képest az eredmények és a pályán mutatott teljesítmény is elmaradt, melynek számos oka van. Szeretném leszögezni, hogy bár Gábor volt a vezetőedző, nem egy személyben ő a felelős a történtekért. Sokkal többet vártam a játékosoktól is. Az ominózus Mosonmagyaróvár elleni vereség után több alkalommal is leültünk, hogy megvitassuk a kialakult helyzetet, de a megbeszélések végéhez érve egyetértettünk abban, hogy ez az együttműködés ebben a formában nem folytatható – fogalmazott Fodor János, a klub ügyvezetője. – Szerettünk volna stabilitást és folytonosságot adni a klubnak, hiszen ez az, ami az elmúlt években hiányzott. Gábor és Zdravko munkáját egyaránt szeretném megköszönni, és további sok sikert kívánok nekik mind a sportban, mind pedig a magánéletben. Az új vezetőedző személyét hamarosan bejelentjük."

"Hosszú távú tervekkel érkeztem Siófokra, és hatalmas motivációval vetettem bele magam a munkába. Nagy csalódás, hogy ez a közös együttműködés ilyen hamar véget ért.

Az elmúlt hónapok teljesítménye, és különösen a Mosonmagyaróvár elleni mélypont rávilágított arra, hogy ez a projekt ilyen formában nem folytatható tovább.

Az elmúlt héten számos egyeztetésen vettem részt, leültünk Jánossal, a klub ügyvezetőjével, és végül úgy álltunk fel az asztaltól, hogy egyetértettünk abban, hogy az útjaink elválnak. A Siófok KC egy fantasztikus klub, nagyszerű emberekkel, létesítményekkel és lehetőségekkel. Én voltam a vezetőedző, és vállalom a felelősséget. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen megmutattam azt, hogy mit és hogyan szerettem volna. Tisztességgel álltam a munkához és a legjobbamat próbáltam nyújtani. Ez most ennyire volt elég. Köszönöm, hogy itt lehettem, további sok sikert kívánok a klubnak” – fogalmazott Danyi Gábor.

Távozik Danyi Gábor segítője, Zdravko Zovko is, aki tavaly egy nagyon nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, mellyel végül EHF Európa-liga ezüstérmet szerzett. Köszönettel tartozunk neki is az elvégzett munkáért, és további sok sikert kívánunk mind a sportban, mind a magánéletben.

„Nem titok, hogy

én már a vezetőedzői posztot is a Gábor miatt vállaltam el tavaly, előkészítve a közös munkát.

Nehéz, de emlékezetes szezonunk volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottunk az EHF Európa-liga döntőjéig. Az idei évben valami hiányzott ahhoz, hogy az általunk elképzeltek megvalósuljanak. Az Óvár elleni mérkőzés után eljutottunk egy olyan pontra, amely egyértelművé tette számunkra, hogy ez a siófoki történet itt véget ér. Természetes, hogy együtt távozunk, ez így helyes. Most hazamegyek Zágrábba és folytatom a nyugdíjas éveimet. Köszönök mindent, és további sok sikert kívánok a klubnak.” – nyilatkozta Zdravko Zovko.

Az MTI arról ír, hogy a klub honlapja szerint a szlovén Uros Bregar a Siófok új vezetőedzője. A 42 éves tréner szerződése 2023 nyaráig szól. A kispadon már kedden bemutatkozik az Alba Fehérvár KC elleni kupamérkőzésen.

Fodor János megfogalmazása szerint Bregar lendületes edző, aki fiatal kora ellenére válogatott és klubszinten egyaránt komoly tapasztalattal rendelkezik.

Az új edző elárulta, hogy az esetleges siófoki szerepvállalása nem most került először szóba, a kapcsolatfelvétel már évekkel ezelőtt megtörtént.

"Nem titkolt szándékom, hogy elérjük a klub által korábban megfogalmazott célt, a jövő évi nemzetközi kupaindulást érő helyezést. Úgy gondolom, hogy erre képesek lehetünk" – fogalmazott Bregar.

A szlovén tréner 2006-tól hazája utánpótlás-válogatottjait irányította, majd a felnőtt válogatott másodedzője volt, 2015-ben pedig kinevezték szövetségi kapitánynak. Csaknem hat éven át irányította a szlovén nemzeti csapatot, amellyel három Európa- és két világbajnokságra is kijutott. Idén tavasszal elfogadta a szerb szövetség felkérését, így jelenleg a decemberi spanyolországi világbajnokságra készülő szerb női válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozik.

Klubszinten ezzel párhuzamosan a szlovén Krim Mercator Ljubjana, az északmacedón Vardar Szkopje, valamint a Váci NKSE csapatánál dolgozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×