eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Dina Márton, férfi elit futam győztese a cyclocross Magyar Kupasorozat első állomásán, CrossLiget elnevezésű futamon a Városligetben 2017. október 21-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Giro d'Italia - Nagyon úgy tűnik, hogy nem csak egy "komoly" bringásunk van

Hanem még kettő. Ivan Basso sportmenedzser nem tartja kizártnak, hogy Dina Márton és Fetter Erik is szóhoz jut.

Ivan Basso szerint amennyiben szabadkártyához jut az EOLO-Kometa, akár az olasz prokontinentális csapat mindkét magyar kerékpárosa szerepet kaphat a jövőre Budapestről rajtoló Giro d'Italia háromhetes országúti körversenyen.

A kétszeres Giro d'Italia-győztes korábbi kerékpáros, jelenlegi sportmenedzser az olasz istálló első prokontinentális idényét fantasztikusnak értékelte, mondván, a szurkolók ezen a szinten is megismerték a csapatot.

Az EOLO-Kometa egyik legtapasztaltabb versenyzője, a 36 esztendős Manuel Belletti befejezte pályafutását. Mint Basso elmondta, a 2018-as Tour de Hongrie-n győztes olasz bringás mellett a 37 éves Francesco Gavazzi volt a csapat kapitánya már az idény során is, a következő szezonban ő lesz a vezér az országúton.

"A két magyar bringásunk a legjobbak közé tartozik a csapatban, az életkoruk miatt más fejlődési szakaszban vannak, mindkettőjükkel hosszú távon számolunk" - fejtette ki az MTI kérdésére a 25 éves Dina Mártonra és a 21 éves Fetter Erikre utalva, akiknek egyaránt jövő év végéig van szerződésük a csapattal.

Arra a kérdésre, hogy a május 6-án Budapestről rajtoló Giro d'Italián és a május 11. és 15. között sorra kerülő Tour de Hongrie-n egyszerre részt vesz-e majd az EOLO-Kometa, Basso úgy felelt: az olasz körversenyen indulási jogot biztosító szabadkártya egy álom, amelyért még dolgozniuk kell, a magyar viadalon pedig mindenképpen rajthoz állnak.

Az elmúlt évben a friss prokontinentális sor megkapta a Giro-szabadkártyát, Dina Márton személyében pedig magyar résztvevőjük is volt. Mint mondta, indulásuk esetén jövőre is biztosan lesz magyar a Giro-keretben, sőt akár az is előfordulhat, hogy az olasz körversenyen mindkét magyar kerékpárosuk ott lesz, és hazai bringás nélkül vágnak neki a Tour de Hongrie-nak.

"A legjobbat kell választanunk a csapat és a versenyzők számára is" - hangsúlyozta. Felidézte: 2006-os és 2010-es Giro-győzelmekor is Olaszországon kívülről, Belgiumból, illetve Hollandiából indult az olasz háromhetes körverseny. A jövő évi magyarországi Grande Partenza kapcsán kiváló szakaszokra számít a három nap során, amely alatt május 6-án, pénteken Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a 105. Giro d'Italia.

Az EOLO-Kometa egyik névadója, a kaposvári székhelyű Kométa húsipari vállalat ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini az MTI-nek kiemelte: nagyon örül annak, hogy jövőre a hazája nagy kerékpáros eseménye a másik otthonából indul.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×