eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kásás Tamás, a Millennium Masters (b) és Francesco Postiglione, világválogatott játékosa a vízilabda All Star-gálán a Duna Arénában 2018. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kásás Tamás: most majd kiderül, hogyan készült a remekmű

Egész estés dokumentumfilm készül Kemény Dénes három olimpiai aranyérmet nyert vízilabda-válogatottjáról.

A film az 1997 és 2008 közötti időszakot mutatja be. Ebben a periódusban a magyar férfi vízilabda-válogatott 329 mérkőzést játszott, amiből 273-at megnyert, és kizárólag a 2001-es fukuokai világbajnokságon maradt le a dobogóról.

Zákonyi S. Tamás, a film rendezője és producere az InfoRádiónak azt mondta, az ötlet már nagyon régi, hiszen már 2000-ben, a sydney-i olimpiáról hazatért csapattal forgatni kezdett, három éven át követve a munkát, bár ezt követően egy időre a szakmai élet más utakra sodorta. Zákonyi S. Tamás kiemelte, Benedek Tibor múlt évi „elfogadhatatlan elvesztése elindított egy folyamatot” és feltétlen lépni kellett.

„Muszáj megörökíteni, amit ezek a fiúk műveltek, és nagy örömömre ezt ők is így gondolták, és így állt össze most ez a film”

– fogalmazott.

Zákonyi S. Tamás hozzátette, hogy lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy a filmben már nem szerepelhet – csak archív felvételekről – a 2020. június 18-án elhunyt háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor. Ezen a napon több ezren gyújtottak mécsest az emlékére a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál. A rendező ekkor kapta meg az utolsó lökést a film elkészítéséhez:

„az uszoda előtt volt egy pillanat, amikor a Molnár Tamás visszafordult felém és megkérdezte, »mire vársz még?«”

– idézte föl, ami a háromszoros olimpiai bajnok részéről egy indikátor volt számára, egyértelművé téve, hogy lépni kell. Olyan filmet szeretne készíteni, ami visszaadja azt az alázatot, munkát és szeretetet, ami ezeket a fiúkat összetartja – tette hozzá.

A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás nem igazán találkozik korábbi csapattársaival, most azonban nagyon megörült nekik. Az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a sikerek összekötötték a játékosokat, a válogatottra pedig a mai napig úgy tekint, mint a második családjára. Megjegyezte, Benedek Tibor meghatározó alakja volt a csapatnak, a korszaknak, ezért mindenképp sokat szeretnének róla beszélni. „Szeretnénk, ha mindenki tudná, még jobban, mintha nem tudta volna eddig, hogy milyen fontos volt számunkra…

nyilván úgy érezzük, hogy ő is most itt van közöttünk” – fogalmazott.

Kásás Tamás szerint a film megmutatja majd a játékosoknak egy másik arcát is, amit a közönség eddig nem ismert, úgymond betekinthetnek a kulisszák mögé, a műhelybe, hogy hogyan készült a remekmű. Már amikor az, hiszen voltak kudarcok is – jegyezte meg. Szerinte őszinte, vicces, hanem is izgalmas, miután mindenki tudhatja a végeredményt, de mindenképp egy nagyon érdekes játékfilm lesz.

A forgatás jövő tavasszal kezdődik, a bemutató pedig várhatóan 2022. decemberében lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×