eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 09: Conor McGregor poses during a ceremonial weigh in for UFC 264 at T-Mobile Arena on July 09, 2021 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Stacy Revere/Getty Images)
Nyitókép: Stacy Revere/Getty Images

A koronavírus sem fog rajtuk – itt vannak 2021 legjobban fizetett sportolói

Hiába a koronavírus-járvány, a tíz legjobban fizetett sportoló negyedével többet keresett, mint egy évvel korábban.

A legjobb sportolók anyagi helyzetét meg sem érintette a világjárvány. A Forbes beszámolója alapján a világ tíz legjobban fizetett sportolója az elmúlt 12 hónapban több mint egymilliárd dollár (közel 300 milliárd forint) jövedelmet vitt haza, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – írja a hirado.hu.

Ennél csak egyszer volt magasabb a top 10 bevétele – a rekord 2018-ban született: akkor 1,06 milliárd dolláros összbevételből egyedül a nehézsúlyú ökölvívó, Floyd Mayweather 285 millió dolláros összeggel (mintegy 83 milliárd forint) büszkélkedhetett. Ezúttal is egy küzdősportoló került a rangsor élére.

1. Conor McGregor – 180 millió dollár (52,6 milliárd forint) – a kaszasikerhez nagyban hozzájárult a Proper No. Twelve whiskey márkájának eladása is.

2. Lionel Messi – 130 millió dollár (38 milliárd forint) – az adósságokban úszó Barcelona jóval többet fizetett az argentin csatárnak, mint azt előre megjósolták, ehhez jönnek a szponzori szerződések (többek között az Adidasszal kötött életre szóló megállapodást), valamint a Ginny Hilfiger által tervezett ruhakollekciója.

3. Cristiano Ronaldo – 120 millió dollár (35 milliárd forint) – a 36 éves portugál futballista összbevétele jobbára a Nike-val kötött életre szóló szerződéséből, CR7 brandjének kiegészítőiből, szállodáiból, éttermeiből és edzőtermeiből származik.

4. Dak Prescott – 107,5 millió dollár (31,3 milliárd forint) – a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapatának sztárja nemrég 160 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött, amely 66 millió dolláros aláírási bónusz is tartalmazott, de részesedése van a Sleep Number ágyneműtartozékokat gyártó vállalatban, a 7/11 bolthálózatban és a DirecTV digitális tévészolgáltatónál is.

5. LeBron James – 96,5 millió dollár (28 milliárd forint) – a 36 éves kosaras a Space Jam című film folytatásában, a New Legacy-ben hollywoodi főszereplőként debütált, új szerződést kötött a PepsiCo-val, nemrég pedig vásárolt egy kisebb részesedést a Fenway Sports Groupban.

6. Neymar – 95 millió dollár (27,7 milliárd forint) – a brazil futballista idő előtt kilépett a Nike Jordan branddel kötött szerződéséből, és a Puma márkanagykövete lett.

7. Roger Federer – 90 millió dollár (26,3 milliárd forint) – a térdsérülése miatt az év nagy részében lábadozó svájci teniszcsillag bevételének szinte egészét olyan márkák szponzori szerződéseiből szerezte, mint a Rolex, a Credit Suisse és az Uniqlo.

8. Lewis Hamilton – 82 millió dollár (24 milliárd forint) – a Mercedes hétszeres világbajnok Forma–1-es pilótájának a bónuszkifizetéseihez olyan támogatói bázis társul, mint a Tommy Hilfiger, a Monster Energy és a Puma.

9. Tom Brady – 76 millió dollár (22 milliárd forint) – 43 évesen pályafutása legjövedelmezőbb évén van túl, ezt nagyban köszönheti a szemüveget gyártó Christopher Cloosszal és a Fanatics ruházati óriáscéggel kötött reklámszerződéseinek. A TB12 nevű wellnessmárkája mellett nemrég egy filmgyártó céget és egy NFT-platformot indított.

10. Kevin Durant – 75 millió dollár (21,9 milliárd forint) – a Brooklyn Nets kosárlabdázójának bevétele leginkább a médiaszolgáltató cégeiből származik, a Boardroom és a Thirty Five Ventures vállalataival szép lassan teljes értékű médiamogullá vált, emellett részesedést vásárolt az MLS-ben szereplő Philadelphia Union futballcsapatában is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×