eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

BL-selejtező - Nincs nagy formában a foghíjas Ferencváros esti ellenfele

A Ferencváros ma este a svájci Young Boys otthonában léphet közelebb története harmadik BL-főtáblás szereplése felé. A zöld-fehérek idegenben játsszák az első mérkőzést, majd kedden, otthon a visszavágót.

A leglényegesebb és egyben legrosszabb hír a csapattal kapcsolatban, hogy Tokmac Nguen, aki Myrto Uzuni mellett a 2020-as és a 2021-es selejtezők legeredményesebb Fradi-játékosa, a Mezőkövesd ellen szerzett sérülése miatt nem tarthatott a csapattal. Sem ő, sem a Prágában kiállított Eldar Civic nem játszik a berni találkozón.

A norvég válogatott távollétében előtérbe kerülhet – Uzuni szerepeltetése mellett – akár Ryan Mmaee, sőt a szombati bajnoki találkozón jó formát mutató, két gólt is szerző Franck Boli játéka. Peter Stögernek döntenie kell arról is, kivel helyettesíti a balhátvédet, a Mezőkövesd ellen Csontos Dominik szerepelt ezen a poszton, de nagyon könnyen elképzelhető, hogy Botka Endre kerül át a bal oldalra, s továbbra is Henry Wingo lesz a jobbhátvéd.

A svájci bajnok Young Boys – a Ferencvárossal ellentétben – csak két párharcon van eddig túl a 2021-es BL-selejtezőkben, mindkét hazai mérkőzését megnyerte, mindkét idegenbelin döntetlent játszott, így jutott túl a Slovan Bratislaván és a CFR Cluj együttesén. A pozsonyi és a kolozsvári gárdát is „átirányította” sikerével az Európa-ligába.

Ugyanakkor a svájci bajnokságban nem rajtolt jól, három mérkőzés után csupán négy ponttal, a középmezőnyben áll. A nyitányon még legyőzte a Luzernt (4-3, idegenben), ám azóta nem tudott gólt szerezni sem a Bolla Bendegúzt is szerepeltető Grasshoppers (0-0), sem pedig a Sion (0-1) ellen. Amúgy kitűnő a hazai mérlege idén a Super League-ben, a GC elleni volt mindössze a második pontvesztése, még veretlen.

Legjobb formában lévő játékosa az Theoson-Jordan Siebatcheu, aki az előző bajnoki idényben 12, a mostaniban, értelemszerűen a Luzern ellen, két gólt is szerzett. Az idei BL-selejtezőkben három gólt ért el eddig. Tizenhét évesen, 2013-ban érkezett Európába, Franciaországban játszott 2020 nyaráig, akkor került Bernbe, az YB-hez. Idén négy mérkőzésen játszott az Egyesült Államok egyre erősebb válogatottjában.

Érdemes még felfigyelni a keretben a korábbi szerb válogatott Miralem Szulejmanira, aki 16 éves kora óta légiós, a holland Heerenveenben játszott először, majd 2008 óta az AFC Ajax, az SL Benfica és a Young Boys színeiben összesen kilenc bajnokságot és három országos kupát nyert meg.

A svájci játékosok közül Christian Fassnacht a legnevesebb, játszott hazája válogatottjában néhány percet a nyári Európa-bajnokságon is.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×