eur:
394.5
usd:
363.59
bux:
65583.52
2024. március 19. kedd Bánk, József
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

Koronavírus miatt elhalasztották a Bayern München első mérkőzését

Elhalasztották a Bayern München idénybeli első tétmérkőzését: a bajnoki címvédő pénteken az ötödosztályú Bremer SV otthonában kezdte volna szereplését a labdarúgó Német Kupában, de az ellenfélnél koronavírusos esetekre bukkantak.

A német szövetség (DFB) keddi bejelentése szerint a brémai egészségügyi hatóság karanténba helyezte a helyi csapatot, ezért nem tud kiállni a kupameccsre. A találkozó új időpontját még nem jelölték ki.

A történtek miatt a második forduló sorsolását is el kell halasztani.

A Bayern új edzője, Julian Nagelsmann így egy héttel később, jövő pénteken mutatkozik be tétmeccsen a csapat kispadján, amikor a bajorok a Bundesliga első körében a Borussia Moenchengladbach ellen lépnek pályára.

A Német Kupában címvédő Borussia Dortmund ugyancsak kedden jelentette be, hogy belga hátvédje, Thomas Meunier és német középpályása, Julian Brandt koronavírustesztje pozitív lett. Csapatuk a Wehen Wiesbaden otthonában szerepelne szombaton a kupa első fordulójában, de egyelőre nem döntötték el, hogy el kell-e halasztani a meccset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×