eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyar Jet-Ski Szövetség

A magyar válogatott nyerte a nemzetek versenyét az Eb-n és a junior vb-n is

Magyarország megnyerte a nemzetek versenyét a felnőtt Európa-bajnokságon és a junior vb-sorozaton is a Leveleken rendezett Jet-Ski Magyar Nagydíjon.

A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a Nyíregyháza melletti Leveleken az Európa-bajnokságon a Magyar Nagydíjon a 12 kategóriában hét magyar siker született. Aranyérmes lett Szabó Barnabás (Ski GP3), Major Marcell (Runabout GP 4), Cseke Zsolt (Runabout Veterán GP1), Jászai Csongor (Ski GP 3.3), ifjabb Komonyi Lajos (Ski GP 3.2), valamint a magyar liszensszel versenyző osztrák Kevin Reiterer (Ski GP 1) és az amerikai Juan Lezeano (Runabout GP2).

Ezüstérmesként zárt Süli Csaba (Ski GP 3.3), Cseke Zsolt (Runabout GP1) és Kéri Attila (Runabout Veterán GP1).

A kétfutamos Eb-sorozat alapján összetett aranyérmet vehetett át Szabó Barnabás, Major Marcell, Cseke Zsolt, Jászai Csongor és Kevin Reiterer. Második lett a magyar liszensszel versenyző dán Marcus Jörgensen (Runabout GP1), Süli Csaba (Ski GP 3.3) és ifj. Komonyi Lajos (Ski GP 3.2). A nemzetek versenyében az Eb-n Magyarország mögött az észtek és a lengyelek zártak.

A Magyar Nagydíjon a junioroknál Jászai Csongor győzött a Ski GP 3.3-as kategóriában, ugyanitt Süli Csaba ezüstérmesként zárt. A Ski GP 3.2-ben ifjabb Komonyi Lajos aranyérmes lett. A magyar és a korábbi lengyel eredmények alapján Jászai Csongor világbajnok lett, Süli Csaba összetett vb-ezüstérmesként zárt (3.3-as a kategóriában), ifj. Komonyi Lajos pedig felállhatott a vb-dobogó második fokára. A nemzetek versenyében Magyarország mögött végzett Észtország, megelőzve Portugáliát és Dániát.

Az Európa-bajnokság és junior-világbajnokság leveleki állomásán három futam eredményei alapján avattak bajnokokat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×