eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Milák Kristóf világbajnoki ezüstérmes válogatott úszó a Glasgow-ban augusztus 3-án kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatottról és a kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatón a margitszigeti Grand Hotelben 2018. július 31-én. Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik a szövetségi kapitány.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Milák Kristóf: most már csak az olimpia, előre!

Közeleg a Japánba utazás ideje a magyar úszóknak, akik másfél hetes akklimatizációs edzőtábor után érkeznek majd meg a tokiói olimpiára. Az egyik legfőbb magyar aranyesélyes, a 200 és 100 méter pillangón induló Milák Kristóf bízik benne, hogy gördülékenyen alakul a felkészülés utolsó szakasza, még ha az elmúlt néhány napon számos külön teendője volt, és ott volt csütörtökön az olimpikonok eskütételén is.

Milák Kristóf nagyon jónak értékelte az elmúlt hetek edzőtáborait, de mint mondta, sajnos meg kellett szakítaniuk egy hétre, aminek egyaránt vannak pozitív és negatív oldalai, hiszen a fővárosban nagyobb a zsúfoltság, a zajongás, tehát kevésbé nyugodtak a körülmények. Ezért is térnek vissza hamarosan Kaposvárra, ahol önmaguk tudnak lenni, és mindent beleadva készülhetnek az olimpiai játékokra.

Legutóbbi – római Sette Colli (Hét Domb) – felkészülési versenyével kapcsolatban úgy érzi, elégedett lehet, még ha nem is a legjobb eredményeit úszta. „Azt szokták mondani, hogy aki túl jól úszik ilyenkor, az az olimpián nem fog jól úszni – jegyezte meg a sportoló, bár ettől azért nem tart, főleg a saját számaiban, mert érez magában bőven tartalékot. – Nagyon jó verseny volt, nagyon jó volt kint lenni,

de most már csak az olimpia és előre!”

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Milák Kristóf végül két – 100 és 200 pillangóúszó – számban indul az olimpián, és valószínűleg a váltókban is komoly szerepe lesz. A magyar kiválóság – egyetértve a szövetségi kapitány gondolataival – előbbieket részesíti előnyben, azonban úgy gondolja, ahogyan eddig is, úgy ezután is lehet majd rá számítani a váltókban, hiszen

„csapatban még inkább a hazájáért is úszik az ember, mint egyéniben”.

Ígérete szerint mindent meg fog tenni, és reméli, hogy nem lesz olyan szituáció, amire nem lesznek felkészülve, bár mindig van valami váratlan, amihez tudni kell alkalmazkodni – tette hozzá. „Ez mindig jelen van, és jelen lesz, de remélem, hogy nekem nem lesznek ilyen akadályaim, és a lehető legkönnyebben fogok tudni versenyezni.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×