eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Mclaren.com

Ricciardo kezdte az élen az F1-es idényt

Daniel Ricciardo, a McLaren ausztrál versenyzője érte el a leggyorsabb kört a Forma-1-es világbajnokság egyetlen szezon előtti hivatalos tesztjének péntek délelőtti szakasza során, Bahreinben.

A háromnapos gyakorlás első négy órája során bemutatkozott a Haas versenyautójában a Forma-2-es bajnok Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. A 22. születésnapját március 22-én ünneplő német versenyző azonban csupán 15 kört tudott megtenni a szahíri aszfaltcsíkon, aztán sebességváltó-problémák miatt nem tudta folytatni a tesztet.

Ricciardo 1:32.203 perces körénél jobbat senki nem tudott teljesíteni a délelőtt folyamán, ugyanakkor a második francia Pierre Gaslynak (Alpha Tauri) csupán három századmásodperc volt a lemaradása.

Gasly volt a legaktívabb, 74 kört tett meg, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel pedig bemutatkozott új csapatában, az Aston Martinban.

Nem indult jól a teszt a tavaly története egyik leggyengébb szezonját produkáló Ferrarinak, a monacói Charles Leclerc-nek ugyanis a zárás felé közeledve erőforrás-probléma miatt félre kellett állnia a burgundivörösre fényezett autóval. Leclerc így is ötödik lett, hátránya egy másodperc volt Ricciardo legjobb idejéhez képest.

A világbajnoki címvédő Mercedesnél szintén volt munkája a szerelőknek, a finn Valtteri Bottas ugyanis mindössze hat kört tudott teljesíteni, aztán a sebességváltó meghibásodása miatt az ebédszünetig már nem tudott pályára gurulni.

Délután a csapatok egy része versenyzőt cserél, a címvédő és hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton először fogja vezetni az új Mercedest, a Ferrarinál pedig debütál a McLarentől átigazolt spanyol Carlos Sainz Jr.

A teszt vasárnap zárul, a rekordot jelentő, 23 futamból álló idény pedig két hét múlva startol szintén Bahreinben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×