eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (elöl) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én.
Nyitókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (elöl) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Hungaroringen. MTI/Czeglédi Zsolt

Unalomba fullasztja-e 2021-et (is) Lewis Hamilton?

Ha a fogadóirodáknak hinni lehet, az első futamhétvégére még biztosan lesz egy komoly vetélytársa - nem mercedeses.

A fogadóirodák szerint a tesztszezon nehézségei ellenére a Mercedes és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a fő esélyese a Forma-1-es szezonnak.

"Egyre több csapat és pilóta hangsúlyozza azt, hogy a Mercedes az orruknál fogva vezette őket a tesztidőszak alatt, de a címvédő istálló minden sürgés-forgására, tesztek alatti nehézségére magyarázat az, hogy autói teli tankkal mentek szinte végig. A pénteki első szabadedzés után már nyílt sisakos lesz a küzdelem, ki kell próbálniuk azt is, hogy milyen az, ha gyorsan megy az autó, ha máshogy nem is, de szektoronként biztosan" - elemezte a helyzetet az InfoRádióban Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Abban nem lát változást, hogy

idén is a Mercedes és a Red Bull küzdhet a dobogós helyekért, illetve a futamgyőzelmekért.

Visszatérve a fogadóirodákra, a vasárnapi, délután 5 órakor kezdődő Bahreini Nagydíj két fő esélyese szerintük - közel azonos mértékben - a brit Lewis Hamilton és a holland Max Verstappen.

"Most az első helyért, ha nem szakad le az ég vagy nem történik váratlan technikai probléma - ez most a Mercedesnél talán esélyesebb -, köztük várható nagy harc" - mondta a szakíró, aki szerint

a legtöbb téli feladatot sikeresen megoldó McLaren is jól szerepelhet,

míg az Aston Martin sokat szenvedhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×