eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Valletta FC mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sportközgazdász: még a télen játékosokat kellene vennie a Ferencvárosnak a BL-summából

Szabados Gábor szerint erre a korábbi példák is intenek. Pénzből márpedig most "nagyon sokat nyert" az FTC.

Akár már a téli átigazolási időszakban tovább erősítheti keretét a Ferencváros - jelezte az InfoRádiónak Szabados Gábor sportközgazdász, aki a csapat kedden zárult nemzetközi szezonjáról is beszélt.

"A Ferencváros maximálisan elért mindent, amire a lehetőségeiből futja, talán még egy kicsivel többet is. Igazából a Ferencvárosnak az Európa-liga a szintje, ehhez képest tudott a Bajnokok Ligájában játszani, és még pontot is szerzett a Dinamo Kijev ellen hazai pályán, ami éppen eggyel több a realitásnál. És

pusztán azáltal, hogy a Bajnokok Ligájába bejutott, 5 milliárd forintot kapott a klub,

ehhez jönnek még a marketing- és tévés bevételek, amelyeket később oszt el az UEFA" - sorolta Szabados Gábor.

Ami viszont kis marketing- és presztízsveszteséget jelenthet szerinte, az az, hogy a járvány miatt nem lehettek nézők a mérkőzések többségén, legutóbb a Barcelona ellen már nem láthatták a csapatot a helyszínen, illetve a selejtezőket is zárt kapuk mögött rendezhették.

"Nem szerencsés, hogy a szurkolók nem élhették át ezt az utazást, de ezt el kell fogadni" - tette hozzá.

Mivel az FTC masszív előnnyel vezet az NB I-ben, jó esélye lehet, hogy jövőre megint nekivág ennek a feladatnak s vár rá a Magyar Kupa is, de olyan szintű mérkőzések semmiképpen sem, mint amilyeneket most nemzetközi fronton vívhatott meg.

Erre reagálva a sportközgazdász elmondta,

a szakvezetésre vár a nagy feladat, hogy fenntartsa a motivációt a játékosokban.

"Nem hiszem, hogy ezzel probléma lenne" - fogalmazott; szerinte a most átélt élmények fogják arra sarkallni a játékosokat, hogy ebben újra részük lehessen. "Amit az ügyvezetés tehet, hogy megpróbálja a csapatot erősíteni, mint mindegyiket lehet. Az anyagi háttere az erősítéseknek meglesz, hiszen nagyon sok pénzt keresett a Ferencváros, de az ő döntésük, hogy mire fordítják. Ha a játékosállományra fordítják, nagy lesz az előrelépés. Láttuk a Ferencváros és a Fehérvár korábbi csoportkörös szereplései alkalmával is, hogy az a jó, ha már a téli átigazolási szezonban szert tesznek a szükséges labdarúgókra, hogy tavasszal be is építhessék őket a csapatba."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×