eur:
393.04
usd:
367.23
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A koronavírus elvett egy Európa-bajnoki címet Kiss Norberttől

Hivatalossá vált, hogy nem osztják ki idén a kamionos Európa-bajnoki címet. Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője szerint a pontversenyben élen álló Kiss Norbertnek és csapatának a történetek után tesztévként érdemes tekinteni erre a szezonra.

Az FIA kamionos bizottsága úgy döntött, hogy nem adja ki a 2020-as kamion Európa-bajnokság címeit sem a versenyzőknek, sem a csapatoknak, miután a november 14-15-re Misanóban tervezett ETRC-szezonzárót törölték, így az indulók nem tudtak idén elég versenyt futni. Az olasz esemény a növekvő koronavírus-esetszámok és az újabb beutazási korlátozások miatt marad el. A bajnokság promóterének, az ETRA-nak és az FIA-nak az a célja, hogy megteremtse a jövő évi kamionversenyzés feltételeit.

Két versenyhétvégét rendeztek az Eb-sorozatban, a Révész Truck Racing Team pilótája. Kiss Norbert a hét futamból négyet megnyert, a bajnokságban pedig az élen állt, mégsem lehet Európa-bajnok.

"Nagyon csalódottak vagyunk, főként az eredmények miatt. A két versenyhétvégén a hét versenyfutamból négyet megnyertünk és vezettünk egyéniben és a csapatversenyben is. Csalódott vagyok, hogy így ért véget az idény, de mivel hosszú távban gondolkodunk, jövőre is folytatjuk. Fejlődni mindig lehet, nekünk most a megbízhatóságot kell télen elsősorban javítani, és van pár ötletünk a teljesítményt illetően is. A csapat már most is jó, de a kinézetén még fogunk javítani. Dolgozni fogunk télen a Révész csoporttal a marketingen és több más témán is, például azon, hogy esetleg egy elektromos hajtású prototípust megalkossunk" – mondta Kiss Norbert, és megköszönte a támogatóinak a segítséget.

Már az első versenyhétvége alapján is egyértelmű volt, hogy a szombathelyi Kiss Norbert és a kelet-magyarországi Révész csoport együttműködése sikeres. Teljesen új versenykamiont építettek, bajnokesélyes volt a magyar versenyző, ha folytatódna az Európa-bajnokság, kétség sem férne hozzá, hogy megszereznék a bajnoki címet – mondta az InfoRádióban Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Ahhoz, hogy Európa-bajnokot hirdessenek, három teljes versenyhétvégére lett volna legalább szükség, de már a szezonnyitón Csehországban is a negyedik futam elmaradt. Tettek arra is kísérletet, hogy a Hungaroringen négy helyett hat futamot rendezzenek, de nem jártak sikerrel. Az olasz futamot pedig a koronavírus-helyzet miatt kellett törölni.

"Sajnos el kell fogadnunk a tényt, hogy csak két és félszeres Európa-bajnoknak hívhatjuk Kiss Norbertet" – mondta a szakíró.

A jövő évre nézve jó előjel, hogy a promóter már jelezte közleményében, hogy nagy erőkkel dolgoznak már azon, hogy teljes értékű legyen a bajnokság 2021-ben. A vírushelyzet miatt azonban tökéletes megoldás majd csak akkor képzelhető el, ha lesz már hatékony vakcina.

"Kiss Norbi úgy foghatja fel, hogy ez egy jó tesztév volt, összeért a technika és a versenyző" – mondta Vámosi Péter, és hozzátette, a mostani időszakot arra használhatja fel a csapat, hogy még javítson a kamionon és az összeszokottságon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×