eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter

Meccs közben kapta el a hasmenés, Mourinho rohant a Tottenham sztárja után

„Amikor menned kell, akkor menned kell” – ezt az életigazságot fogalmazta meg a BBC az angol futball utóbbi éveinek egyik legviccesebb (a főszereplő szempontjából: legkellemetlenebb) története kapcsán.

José Mourinho sok játékost üldözött már menedzseri karrierje során – de biztosan még egyszer sem azon okból, mint kedden, amikor Eric Dier után száguldott.

A Ligakupában (hivatalosan: Carabao Kupában) játszott Tottenham Hotspur–Chelsea mérkőzés 77. percében, amikor csapata még egygólos hátrányban volt, Eric Dier hirtelen lerohant a pályáról, s a játékoskijárón keresztül befutott az öltözőbe. A tévéfelvételek mutatták, hogy másodpercekkel később José Mourinho utánairamodik.

„Azt történt, amire mindenki gondol” – mondta Dier szó szerint megkönnyebbülten a mérkőzés után. – Jól vagyok, de

akkor nem volt más választásom. Nem tehettem semmit, amikor menned kell, hát akkor menned kell.”

A védő jelezte két társának, Pierre-Emile Höjbjergnek és Toby Alderweireldnek, hogy figyeljenek még jobban, muszáj elrohannia, nem tud mit csinálni. „Gyomorgörcsökkel küzdöttem, nagyon rosszul lettem” – mondta.

Dier pár perccel később visszatért a pályára, Mourinho is visszatért a helyére, láthatóan kissé lehiggadva. Nehéz lenne vitatkozni a futballistával: „José nem volt boldog, de nem tehettem semmit, a természet hívott.”

A történet egyébként a Spurs szempontjából hepienddel végződött, Erik Lamela a 83. percben kiegyenlítette Timo Werner gólját, majd a „szétlövésben” megnyerte a mérkőzést és továbbjutott. A csapat első tizenegyesét Eric Dier értékesítette.

Mourinho is kitért az esetre a meccs után.

"Ami Eric Dierrel történt, az nem normális. Különleges módon kell megdicsérnem. Nem lenne szabad hagyni, hogy egy futballista két meccset játsszon 48 órán belül ezen a szinten. Amit tett, az nem emberi. Mennie kellett, nem volt választása. Talán ez a normális, amikor teljesen dehidratálttá válik valaki. Nyomást kellett helyeznem rá, hogy térjen vissza, de nagyszerű példával szolgált."

A Tottenham múlt csütörtökön az Európa-ligában volt érdekelt, vasárnap bajnokit játszott a Newcastle ellen, kedden a Chelsea-t fogadta a Ligakupában, majd csütörtökön ismét az El következik, a Maccabi Haifa ellen. A hetet vasárnap a Manchester United elleni rangadóval zárják Mourinhóék.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×