eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A rajtrács a mogyoródi Hungaroringen, miután felavatták az újraaszfaltozott pályacsíkot 2016. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Koronavírus - "tesztparti" lesz az F1-es futamon

Akik a helyszínen lesznek július 19-én, szűrések sorozatán fognak átesni - ígéri a Hungaroring Sport Zrt. vezetője, Gyulay Zsolt.

A koronavírus-járvány átírt mindent, amit csak lehetett ebben az évben, de a száguldó cirkusz idénye megmenekül: július 5-én már itt is az első (zárt kapus) verseny Ausztriában, és Magyarországon is lesz futam, igaz, a tervezettnél korábban, július 29-én, szintén nézők nélkül.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a növekedés.hu-nak most hosszabb interjút adott az előkészületekről. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kieső jegybevételek miatt kevesebb jogdíjat kell fizetni, és 2027-ig garantált a Magyar Nagydíj léte.

"Látszólag kevesebb a munka" - mondta, hozzátéve, a technikai feladatokat nézők nélkül is mind el kell végezni, illetve feladat lesz, hogy "a pálya körül rend legyen, a kíváncsiskodó nézők ne juthassanak a pálya kapuin belülre".

A csapatok irodái számára konténervárost kell építeni, megnövekedett helyigénnyel, mivel mindenkit el kell szeparálni.

És a tesztelés:

"kétnaponta mindenkit tesztelni kell, akinek a paddockban dolga van, de ez a létszám sokkal kisebb lesz, mint normál esetben"

- tette hozzá a védőtevékenységgel kapcsolatban.

Lesz azért "nézős" esemény is a Hungaroringen, október 17-18-án a motorsportünnep, amelyen a WTCR és a kamionos Eb mezőnye együtt versenyez.

Az eddig ismert F1-program (még változhat)

július 5. Osztrák Nagydíj
július 12. Stájer Nagydíj
július 19. Magyar Nagydíj
augusztus 2. és aug. 9: Brit Nagydíj
augusztus 16. Spanyol Nagydíj
augusztus 30. Belga Nagydíj
szeptember 6. Olasz Nagydíj

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×