eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az új koronavírus okozta megbetegedések kezelésére a bresciai Poliambulanza kórház fizikoterápiás tornatermében létesített tizenöt ágyas intenzív osztály 2020. március 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani

Francia kórházban ment életeket a magyar kézilabda-világbajnok

Szabó Melinda tíz éve ápolónőként dolgozik, most éppen a lille-i kórházban, ahol koronavírusos betegeket is ellátnak.

Szabó Melinda magyar válogatott kézilabda-játékos volt a kilencvenes években, majd Franciaországban ment férjhez, és bemutatkozott a francia válogatotban is, sőt 2003-ban, éppen a magyarokat legyőzve a döntőben, világbajnok lett. Játszott a 2004-es olimpián is, majd befejezte aktív pályafutását.

Később ápolónőként dolgozott a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén tíz éven át az intenzív gyerekosztályon. Tavaly a lille-i kórházban kapott munkát, szintén a gyermekosztályon, de most ott is koronavírusos betegeket kezelnek.

„Április elején minden a feje tetejére állt, felkészültünk arra, hogy nemcsak gyerekeket, hanem felnőtteket is fogadunk az osztályunkon. Előkészítettük a koronavírussal fertőzött felnőtteknek is a helyeket. Nem mondom, hogy soha nem sírtunk, miközben gyerekeket ápoltunk és mentettünk meg. Most egészen más jellegű a kihívás, keménynek kell lenni most is. A sportmúlt abban lehet segítségemre, hogy a meccsek miatt nagy nyomás alatt voltunk, ahogy most is. Sok erőt kívánok a hazai egészségügyben dolgozóknak" – mondta az Indexnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×