eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Andy Robertson, a Liverpool játékosa (j) gólt lő a Salzburg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a liverpooli Anfield stadionban 2019. október 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Szoboszlai Dominik esete a Liverpoollal

Miközben 2019 őszén az európai csúcsbajnokságok legjobban szereplő csapata, ma este mégis kieshet a Bajnokok Ligájából a címvédő Liverpool. Jürgen Klopp csapatának, hacsak nem szerez három gólt, nem szabad kikapnia Salzburgban.

A Liverpool salzburgi fellépése az este egyik slágere. A képlet nem túl bonyolult: ha Jürgen Klopp csapata pontot szerez, biztosan továbbjut, de akkor is, ha három gólt elérve kap ki.

A Vörösök az elmúlt években játszottak már néhányszor hasonlóan éles helyzetben a BL-csoportkör utolsó fordulójában, tavaly például a most is csoporttárs Napoli ellen nyerni kellett az Anfielden a versenyben maradáshoz – Mo Szalah góljával 1-0-ra győzött a Pool. Két éve is volt tétje az utolsó fordulós meccsnek, pontot kellett szerezni a Szpartak Moszkva ellen, ugyancsak az Anfielden. „Sikerült”, 7-0 lett a vége. Azt megelőzően legutóbb ellenben nem jött össze, 2014 őszén az Anfielden kellett volna kiharcolna a továbbjutást az FC Baselt vendégül látva, ám nem sikerült nyerni, az 1-1-gyel kiesett a Liverpool. Az mostanáig az utolsó alkalom, hogy a Vörösök búcsúztak a csoportkör végén.

A rivális Salzburg az idény egyik kellemes meglepetése, csak két, már továbbjutó csapat, a Bayern München és a Tottenham szerzett nála több gólt. Az öt meccsen „termelt” 16 gól pazar teljesítmény, a kapott 11 még ebben a sokgólos csoportban is kevésbé számít annak. Az osztrák napilap, a Kronen Zeitung szerint akár százezer jegyet is el tudtak volna adni erre a mérkőzésre, a belépők fekete piaci ára elérte az 1500 eurót, ami, ugyebár, majdnem félmillió forint. A lap egyébként rögzíti, hogy „a Bikák nagy csínyre készülnek”, az osztrák források mindegyike a kezdő csapatba jelöli Szoboszlai Dominikot.

Az F csoportban a Barcelona már csoportelső, ezért Lionel Messi nélkül utazott el Milánóba, az Inter elleni mérkőzésre. A sajtótájékoztatón Ernesto Valverde azt is megerősítette, hogy Marc-André ter-Stegen helyett Neto véd majd. Kérdés, hogy a katalánok mennyire veszik komolyan ezt a találkozót, az Internek ebben a helyzetben nőttek az esélyei. Antonio Conte csapata a papírforma szerint csak győzelemmel juthat tovább, legalábbis, ha a Borussia Dortmund legyőzi a már kiesett prágai Slaviát. A San Siróban minden bizonnyal telt ház lesz, óriási az érdeklődés. Ha valóban elkel mind a 73 ezer jegy, a bevétel 6,5 millió euró körül lesz, ami a jegybevételt tekintve rekord lenne az olasz futball történetében.

A G csoportban az RB Leipzig már továbbjutott, s ez megkönnyítheti ma esti ellenfele, az Olympique Lyon dolgát. A franciák ellenben csak akkor juthatnak tovább, bármilyen eredményt is érnek el a Bundesliga jelenlegi második helyezettje ellen, ha a Zenit nem győz Lisszabonban a Benfica ellen. Egyébként még a portugálok számára is van némi tétje a meccsüknek: alakulhatnak úgy az eredmények, hogy átkerülnek az Európa-ligába. Ez a maximum.

A H csoportban a Lille már kiesett, a további három tusakodik két helyért. Ha a Chelsea nyer, továbbjut. Döntetlennel viszont csak akkor, ha a Valencia kikap Amszterdamban. A spanyoloknak nyerniük kellene a biztos továbbjutáshoz, a döntetlen csak akkor elég nekik, ha a Lille pontot szerez a Stamford Bridge-en. Az Ajax, ha nem kap ki, mindenképpen tagja lesz a nyolcaddöntős mezőnynek.

Bajnokok Ligája-csoportkör, 6. forduló

E csoport

  • SSC Napoli–Genk 18.55 (tv: Spíler2)
  • Salzburg–Liverpool 18.55 (M4 Sport)

A csoport állása: 1. Liverpool 10 pont, 2. Napoli 9, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1.

F csoport

  • Borussia Dortmund–Slavia Praha 21.00
  • Internazionale–FC Barcelona 21.00 (Spíler2)

A csoport állása: 1. FC Barcelona 11 pont (csoportelsőként továbbjutott), 2. Internazionale 7, 3. Borussia Dortmund 7, 4. Slavia Praha 2.

G csoport

  • Olympique Lyon–RB Leipzig 21.00
  • SL Benfica–Zenit 21.00

A csoport állása: 1. RB Leipzig 10 pont (már továbbjutott), 2. Zenit 7, 3. Olympique Lyon 7, 4. Benfica 4.

H csoport

  • Chelsera–Lille OSC 21.00
  • AFC Ajax–Valencia 21.00 (Spíler1)

A csoport állása: 1. AFC Ajax 10 pont, 2. Valencia 8, 3. Chelsea 8, 4. Lille 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×