eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje örül, miután a magyar úszónő megnyerte a riói olimpia 100 méteres hátúszásának döntőjét a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Dave Hunt)
Nyitókép: MTI/EPA/Dave Hunt

Sok kérdést felvet Shane Tusup legújabb lépése

Szilágy Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át, így már három magyar úszó tartozik az amerikai edzőhöz.

A 15 esztendős Bujdosó Zsombor és a nála kilenc évvel idősebb Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben – értesült az SzPress Hírszolgálat. A hírt nem cáfolta meg Szilágyi Liliána jelenlegi klubjának, a Ferencvárosnak az illetékese, hozzátéve, az úszó nem szakít az egyesülettel, de az olimpiai felkészülését a jövőben Hosszú Katinka egykori edzőjével és férjével szándékozik folytatni.

  • Szilágyi Liliánát a 2014-es nankingi ifjúsági olimpiára Turi György, a kőbányai műhely vezetőedzője készítette fel.
  • A 2015-ös kazanyi vb ötödik helye után édesapja, a négyszeres olimpikon Szilágyi Zoltán és Kovács László irányította a felkészülését, már a Honvéd színeiben, így lett második az Eb-n.
  • A riói olimpia előtt néhány héttel azonban az úszó váratlanul váltott, és a Szabó József, Csende Zsolt, Ramocsa Gábor hármassal folytatta, ám az olimpia nem sikerült jól.
  • Rió után Egressy János, a TFSE edzője vette át a felkészítést,
  • majd 2016 végén az Egyesült Államokba költözött a versenyző, mert felvették a floridai egyetem.
  • Aztán a brazil Arilson Silva lett az edzője, és sok időt töltött Ukrajnában, mivel a trénernek ukrán versenyzője is volt.
  • Idén januárban jelentették be, hogy a Ferencvároshoz csatlakozik, és Molnár Ákos, Verrasztó Dávid edzője segíti a felkészülését.

Tusup jelenleg még kislétszámú közösségének a vezéralakja minden kétséget kizáróan az olasz Ilara Cusinato. A 20 esztendős olasz tavaly két Eb-ezüstérmet szerzett, és a cél az, hogy Tokióban megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik vegyesúszó számban Hosszú Katinkát.

Az csak később derülhet ki, hogy hová vezethet Shane Tusup olaszországi, de Magyarországra is átnyúló szervezkedése. Nem kizárt, hogy az amerikai edző egy magyarországi úszóbázis alapjait készül lerakni.

Ha pedig Szilágyi Liliána hivatalosan is kijelenti, hogy magyar uszodában dolgozva Tusup az edzője, úgy havi egymillió forinthoz jut az amerikai tréner, hiszen ezáltal újra lesz magyar válogatott versenyzője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×