INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

szilágyi liliána

úszás

shane tusup

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 9.Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje örül, miután a magyar úszónő megnyerte a riói olimpia 100 méteres hátúszásának döntőjét a Rio de Janeiró-i olimpia Uszodában 2016. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Dave Hunt)

Sok kérdést felvet Shane Tusup legújabb lépése

Infostart

Szilágy Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át, így már három magyar úszó tartozik az amerikai edzőhöz.

A 15 esztendős Bujdosó Zsombor és a nála kilenc évvel idősebb Földházi Dávid után a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és a 2016-os londoni Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert Szilágyi Liliána felkészítését is Shane Tusup veszi át a közeljövőben – értesült az SzPress Hírszolgálat. A hírt nem cáfolta meg Szilágyi Liliána jelenlegi klubjának, a Ferencvárosnak az illetékese, hozzátéve, az úszó nem szakít az egyesülettel, de az olimpiai felkészülését a jövőben Hosszú Katinka egykori edzőjével és férjével szándékozik folytatni.

  • Szilágyi Liliánát a 2014-es nankingi ifjúsági olimpiára Turi György, a kőbányai műhely vezetőedzője készítette fel.
  • A 2015-ös kazanyi vb ötödik helye után édesapja, a négyszeres olimpikon Szilágyi Zoltán és Kovács László irányította a felkészülését, már a Honvéd színeiben, így lett második az Eb-n.
  • A riói olimpia előtt néhány héttel azonban az úszó váratlanul váltott, és a Szabó József, Csende Zsolt, Ramocsa Gábor hármassal folytatta, ám az olimpia nem sikerült jól.
  • Rió után Egressy János, a TFSE edzője vette át a felkészítést,
  • majd 2016 végén az Egyesült Államokba költözött a versenyző, mert felvették a floridai egyetem.
  • Aztán a brazil Arilson Silva lett az edzője, és sok időt töltött Ukrajnában, mivel a trénernek ukrán versenyzője is volt.
  • Idén januárban jelentették be, hogy a Ferencvároshoz csatlakozik, és Molnár Ákos, Verrasztó Dávid edzője segíti a felkészülését.

Tusup jelenleg még kislétszámú közösségének a vezéralakja minden kétséget kizáróan az olasz Ilara Cusinato. A 20 esztendős olasz tavaly két Eb-ezüstérmet szerzett, és a cél az, hogy Tokióban megszoríthassa, vagy le is győzhesse valamelyik vegyesúszó számban Hosszú Katinkát.

Az csak később derülhet ki, hogy hová vezethet Shane Tusup olaszországi, de Magyarországra is átnyúló szervezkedése. Nem kizárt, hogy az amerikai edző egy magyarországi úszóbázis alapjait készül lerakni.

Ha pedig Szilágyi Liliána hivatalosan is kijelenti, hogy magyar uszodában dolgozva Tusup az edzője, úgy havi egymillió forinthoz jut az amerikai tréner, hiszen ezáltal újra lesz magyar válogatott versenyzője.

Nyitókép: MTI/EPA/Dave Hunt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018