eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, a Barcelona argentin csatára, miután elnyerte az Év férfi játékosának járó díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Milánóban 2019. szeptember 23-án. Messi hatodszor érdemelte ki az elismerést.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Dzsudzsák Messit látta a legjobbnak, Marco Rossi nem - itt a teljes lista

Lionel Messi kapta az év férfi futballistájának járó díjat a hétfői FIFA-gálán. Ebben nincs újdonság, abban már igen, hogy a világsztár szavazók közül ki nem a Barcelona csillagát látta a legjobbnak.

A csapatkapitányok közül maga Messi Sadio Manét tete az első helyre, Cristiano Ronaldót a másodikra, új csapattársát, Frenkie de Jongot pedig a harmadikra. A Liverpool szenegáli csatára nyert Eden Hazard-nál is, a belga válogatott kapitánya Virgil van Dijkot tette a második, Messit a harmadik helyre. A bosnyák Edin Dzeko eltalálta a nagy hármast, Messi, Ronaldo, Van Dijk sorrendet írt. Mané a brazilok nevében voksoló Dani Alvesnél is a háromban volt, Messi és Van Dijk között. Luka Modric, az előző győztes Cristiano Ronaldót, korábbi klubtársát tette az élre, egy mostani „realost” Hazard-t a második helyre, Messit a harmadikra. Az angol Harry Kane is eltalálta a hármat, Messi, Van Dijk, Ronaldo sorrendet írt. A német Manuel Neuernél sem Messi, sem Ronaldo nem fért be a háromba, az ő sorrendje Van Dijk, Mané, Hazard. Dzsudzsák Balázs Messi, Van Dijk, Ronaldo sorrendet írt. CR7 ellenben negligálta Messit, De ligt, De Jong és Mbappé nála az első három.

Az edzők közül Scaloninál győzött Messi, minő meglepetés… Az algériai Dzsamel Belmadi valószínűleg Liverpool-szurkoló, Szalah, Mané, Van Dijk nála a győztes trió. Az angol Gareth Southgate a győztes hármast jelölte meg, a német Joachim Löw ellenben Hazard, Mbappé, Mané sorrendet írt. Didier Deschamps-nál Mbappé lett az első, Cristiano Ronaldo és Messi előtt. Az ukrán Andrij Sevcsenko Szalahot rakta az élre, mögé pedig Ronaldót és Messit. A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi a De Jong, Mbappé, Van Dijk triót látta a legjobbnak.

Messi egyébként viszonylag biztosan nyert (46 pont), Virgil van Dijk végzett a második helyen (38), Cristiano Ronaldo (36) előtt. A további sorrend: Szalah, Mané,Mbappé, De Jong, Hazard, De Ligt és Kane.

A teljes szavazólistát ITT lehet megnézni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×