eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Végső búcsút vettek Braskó Pétertől

Végső nyugalomra helyezték Braskó Péter judo mesteredzőt a Felsőhámori Köztemetőben. Az ötdanos nagymester búcsúztatásán csaknem száz volt versenyző, edző, sportvezető és tanítvány jelent meg.

Braskó Péter, akit a magyar judosport kiemelkedő alakjaként a Magyar Judo Szövetség és a Miskolci Vasutas Sport Club is saját halottjának tekint, egyedüli edzőként kezdte iskolaépítő munkáját Miskolcon. Az MVSC judoszakosztálya 1970-ben alakult, 1975-ben már ifjúsági Eb-n és rangos nemzetközi versenyeken indultak az alapító tanítványai. Az MVSC-ben, amely szinte ontotta a sikeres utánpótlás-válogatott versenyzőket, Braskó Péter edzőként, szakosztályvezetőként, majd a rendszerváltás időszakától az egész egyesület elnökeként is dolgozott.

Braskó Péter
Braskó Péter

Az ötdanos nagymester legkiemelkedőbb tanítványai között volt Hajtós Bertalan Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, aki részt vett a szertartáson, míg Fürjész István Európa-bajnok búcsúzott egykori legendás mesterétől.

Braskó Péter a női cselgáncs fejlesztésében is fontos szerepet töltött be, és az egyesületénél végzett munkája mellett a magyar nemzeti válogatottat is segítette. A magyar cselgáncssport történetében eddig 17-en érdemelték ki a mesteredzői fokozatot. Braskó Péter 1987-ben, hetedikként kapta meg az elismerést. A sikeres miskolci évtizedek után Bogácson is foglalkozott hátrányos helyzetű fiatalok nevelésével, ott is hunyt el életének 80. évében.

Fürjész istván búcsúzott Braskó Pétertől
Fürjész István búcsúzott Braskó Pétertől
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×