eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Melbourne, 2018. március 25.Niki Lauda korábbi háromszoros világbajnok osztrák Forma-1-es versenyző az autós gyorsasági világbajnokság 69. idényének szezonnyitó Ausztrál Nagydíján a melbourne-i Albert Park-i versenypályáján 2018. március 25-én. (MTI/EPA/AAP/Dave Acree)
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dave Acree

Megrázó részletek derültek ki Niki Lauda temetéséről

Jövő szerdám szűk családi körben helyezik végső nyugalomra a háromszoros Forma-1-es világbajnokot, aki hétfőn, 70 évesen hunyt el.

A szertartást vezető lelkész arról tájékoztatta pénteken az osztrák hírügynökséget, hogy

a legendás pilótát versenyruhában helyezik örök nyugalomra, a koporsóba pedig bukósisakját is elhelyezik.

Toni Faber hozzátette, jövő szerdán a bécsi Stephansdomban nyilvános megemlékezést, majd zártabb körű gyászmisét is tartanak.

Szerda reggeltől délig a rajongók és szurkolók vehetnek végső búcsút az egykori versenyzőtől a babérral díszített zárt koporsónál, amelynek tetején Lauda bukósisakja lesz látható. A lelkész közlése szerint a gyászmise 13 órakor kezdődik, erre több mint 300 díszvendéget várnak. Televíziós közvetítés nem lesz, ahogyan a fotó- és videofelvételek készítése is tilos.

Faber szerint Lauda kedvenc dalai is felcsendülnek majd a ceremónián, és két-három rövid beszédre is sor kerül, de azt nem hozták nyilvánosságra, hová temetik a világklasszis versenyzőt és egyelőre

a díszvendégek névsora egyelőre sem ismert.

A gyászmisét követően, röviddel 14 óra után kísérik utolsó útjára Laudát. Niki Laudán tavaly hajtottak végre életmentő tüdőátültetést, felépülése elhúzódott, s januárban rövid ideig influenzás megbetegedéssel néhány napot ismét kórházban töltött. A 70 esztendős sportembert hétfőn családja körében érte a halál.

Lauda 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet, visszavonulása után 1992-től 1997-ig a Ferrari istállónál, majd 2002 óta az elmúlt öt idényben konstruktőri világbajnok Mercedes csapatnál volt tanácsadó.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×