eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A május 20-án hetven éves korában elhunyt Niki Lauda háromszoros osztrák Forma-1-es világbajnok aláírása és a tiszteletére festett Köszönjük, Niki! felirat Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének az autóján a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának első szabadedzésén a monte-carlói utcai pályán 2019. május 23-án. A futamot május 26-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Megható gesztus a Mercedestől - így emlékeznek Laudára

Mindörökre a Mercedeseken marad a hétfőn elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda aláírása.

Toto Wolff a Monacói Nagydíj helyszínén jelentette be, hogy az "ezüstnyilak" állandó dísze lesz a legendás osztrák pilóta szignója. Emellett Monte-Carlóban a "Danke Niki" felirat is látható lesz a kocsikon.

"Nehéz alig pár nappal a halála után bármit is mondani. Úgy érzem magam, mint egy zombi" - jelentette ki Toto Wolff. "Elvesztettük egy mentorunkat, tanácsadót, külügyminisztert és minden előtt egy barátot" - tette hozzá a Mercedes képviseletében, amelynél Lauda 2012-ben felügyelő bizottsági majd résztulajdonos elnök lett, és nagy része volt Lewis Hamilton leigazolásában.

A 70 évesen elhunyt Laudáról megemlékezett korábbi istállója, a Ferrari is, amely elhelyezte a nevét Sebastian Vettel és Charles Leclerc autóján.

Az F1 egyik legnagyobb alakja pályafutása alatt 171 futamon indult, 25-ször győzött, közte 1975-ben és 1976-ban Monacóban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×