eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője kevéssel a rajt után a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíján a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán 2018. október 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Eduardo Verdugo

Ez az öt új csapat csatlakozhat a Forma-1-hez

Számos csapat érdeklődik az iránt, hogy 2021-től csatlakozzon a világbajnoki mezőnyhöz.

Az F1 vezérigazgatója, Chase Carey azt mondta, hogy a tervezett szabálymódosításoknak köszönhetően új felekkel ülhet le a tárgyalóasztalhoz. A motorsport.com összeállítása szerint számos olyan jelölt van, amelynek megvan a kapacitása arra, hogy az F1-ben versenyezzen.

Audi

Az Audi csatlakozhat a Forma-1-hez, mert a Formula E-ben és a DTM-ben indul ugyan, de a Porsche is csatlakozni fog a Formula E-hez, így a Volkswagen-csoporton belüli harc lehetne a teljesen elektromos szériában. Az F1 hibrid technológiája észszerű érv lenne az Audi belépéséhez, miközben ha nem harcolnának a Porschével, azzal maximalizálhatnák a befektetésükre jutó bevételt.

Prema

Remek eredményeket tud felmutatni a Forma-sorozatok alsóbb kategóriáiban, az F1-es részvételhez viszont nagyobb anyagi támogatásra lenne szüksége, amire akár megoldást jelenthet, ha valamelyik istálló partnercsapataként működne az F1-ben. A Ferrari és a Prema pedig remek kapcsolatban van egymással...

SMP Racing

Az SMP hatalmas összegeket fektet a fiatal orosz pilótákba, többek között ennek köszönhető az is, hogy Szergej Szirotkin a Williamsnél versenyezhetett 2018-ban. Már csak az Orosz Nagydíj miatt is kifejezetten csábító lehet a csatlakozás, főleg úgy, ha orosz pilótával tehetnék meg. És a pénz tényleg nem lehet akadály, ezt bizonyítja az is, hogy saját LMP1-es csapata is van, ahol Jenson Button az egyik pilóta.

Andretti Autosport

Az amerikai csapat jó kapcsolatot ápol a McLarennel, elég csak Fernando Alonso Indy 500-as lehetőségeire gondolni, illetve Zak Brown és Michael Andretti szoros együttműködésére a Walkinshaw Andretti United Supercars-csapatnál. Tehát a B-csapat lehetősége itt is adott lenne.

Aston Martin

Lényegében már most is jelen van az F1-ben a Red Bull oldalán, és a múltban többször is felmerült, hogy mint motorgyártó is beszállna a száguldó cirkuszba. Az Aston Martin szeretné növelni jelenlétét az F1-ben. Tapasztalata ahhoz kevés, hogy saját gyári csapatot indítson, de partnercsapatkénti együttműködés számukra is megoldást jelentene.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×