eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook

Megérkezett a 2019-es Ferrari

A Forma-1-es csapatok közül a héten utoljára a Ferrari mutatta be 2019-es autóját.

Az SF90 bemutatóját az istálló maranellói központjában rendezték, melyen a versenyzők és a vezetőség mellett a Ferrari tavaly júliusban kinevezett új elnöke, Louis Camilleri is jelen volt, valamint a Ferrari versenyzőakadémiájának pilótái is, köztük Mick Schumacher - írja az nso.hu.

Az autó a korábbi években megszokotthoz képest mattvörös festést kapott, ám viszonylag sok sötétszürke is helyet kapott a négykerekűn. Ennek a Philip Morris dohányipari cég Mission Winnow koncepciójának köszönhető, mellyel a füstmentes, alternatív cigarettákat szeretnék népszerűsíteni.

Elsőként vasárnap, egy filmes napon gurul pályára az új Ferrari, alig egy nappal ezután pedig az olaszok is megkezdik a munkát az első kollektív téli teszten Barcelonában. Az új Ferrari első ránézésre a kötelezően szélesebbé és egyszerűbbé tett első, valamint szélesebbé és magasabbá tett hátsó szárnyat leszámítva nem különbözik látványosan az elődjétől, az SF71-H-tól, Mattia Binotto, az új csapatfőnök elmondása alapján

az előző autó evolúciója, nem pedig teljesen új koncepció

- írja a gphírek.hu.

A 2018-as szezonban csak egy ideig tudta megszorítani a Ferrari a Mercedest, és Sebastian Vettel is lemaradt az egyéni világbajnoki címről Lewis Hamilton mögött. A konstruktőri bajnokságban a Ferrari 84 ponttal gyűjtött kevesebbet a Mercedesnél, így végzett a tabella második helyén. Az egyértelmű cél tehát 2019-ben: legyőzni az utóbbi években szinte egyeduralkodó Mercedest.

A versenyzők közül Kimi Räikkönen a Sauberből lett Alfa Romeónál folytatja a pályafutását, míg a Ferrari támogatottja, Charles Leclerc lett a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel új csapattársa. A 21 éves versenyző egy szezont töltött eddig a Formula–1-ben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×