INFORÁDIÓ 
2020. február 27. csütörtök
Edina

forma-1

michael schumacher

georg gänswein

Az egyik svájci gárdista mellett fut el egy kisfiú, aki felsétált a színpadra Ferenc pápa (j) heti általános audienciája alatt a Vatikán VI. Pál termében 2018. november 28-án. Jobbról a második Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa.

Érsek járt Michael Schumachernél: érzékeli a körülötte lévőket

Infostart

Georg Gänswein német érsek fogta az autós legenda kezét, és azt mondja, ugyanúgy néz ki, csak kicsit teltebb az arca.

Csaknem öt éve szenvedett súlyos síbaleset Michael Schumacher Franciaországban, és azóta csak találgatja a világ, mi lehet a hétszeres Forma-1-es világbajnokkal. A család nem ad információt róla, legfeljebb a genfi birtokra bebocsátást nyerő elbeszéléseiből érkeznek információk a német autóversenyző rajongótáborához.

Most meglepő vendég osztott meg néhány gondolatot a német Bunte magazinnal. Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa, XVI. Benedek pápa személyi titkára még 2016 nyarán járt Michael Schumacher otthonában. A találkozóról a család érdekében nem árult el mindent az egyházi elöljáró, de néhány részletet megosztott a lappal: "Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét, és ránéztem. Az arca a mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb.

Érzékeli a körülötte lévő, szerető embereket, akik gondoskodnak róla és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság kíváncsiságától."

Az érsek hozzátette, hogy egy beteg embernek mindig diszkrécióra és megértésre van szüksége, és szerinte a család, amelynek Corinna, a feleség a lelke, egyfajta védőketrec Michael Schumacher körül, amire szüksége is van.

Georg Gänswein, aki 2017 nyarán elvitte Corinna Schumachert és két gyermekét Ferenc pápa audienciájára is, belefoglalja imáiba Schumachert és a családját is. "A támogató szavak nemcsak Michael közeli hozzátartozóinak adnak erőt, hanem világszerte a szurkolói millióinak is" - mondta az érsek.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018