eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

A stadion bezárása "térdre kényszeríti a csapatot"

Az idény végéig bezáratta a cataniai Massimo stadiont az Olasz Labdarúgó-szövetség. A klub fellebbezni kíván a döntés ellen.

Az arénában június 30-ig nem lehet mérkőzéseket rendezni, így a Catania együttesének semleges helyszínen kell lejátszania a hazai találkozóit a február 2-i, tragédiába torkolló szurkolói rendbontás miatt. A szicíliai klubot 50 ezer eurós pénzbírsággal is sújtották.

"Tekintettel az események komolyságára, valamint annak a veszélyére, hogy az incidensek újból megismétlődhetnek, így veszélyeztetve a közrendet, a stadion betiltása a megfelelő büntetés" - áll a FIGC indoklásában.

A klub fellebbezést tervez a döntés ellen, és azt kívánják elérni, hogy még ebben a szezonban visszatérhessenek saját stadionjukba. "A határozat térdre kényszeríti a csapatot" - nyilatkozta Pietro Lo Monaco általános igazgató, aki szerint az egyesületnek csak kis felelőssége van a rendbontásban.

Február 2-án egy fiatalkorú a Catania-Palermo szicíliai rangadó után a stadion északi kanyarjának mellékhelyiségéből kiszakított mosdókagylóval megdobta a később elhunyt 38 éves rendőrt, Filippo Racitit. A múlt kedden őrizetbe vett fiú állítólag beismerő vallomást is tett, bár ügyvédje ezt utólag cáfolta.

Az olasz rendőrség eddig 41 személyt állított elő a rendbontással összefüggésben, Az FIGC rendkívül szigorú biztonsági előírásokat léptetett életbe, amelyeknek mindössze hat élvonalbeli stadion felelt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×