eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Thália Színház/Facebook

Orosz, ukrán és lett művészeket is távol tart a MITEM-től a háború

Az előadások mellett így is lesznek szakmai programok, színésznövendékek workshopjába is be lehet kukucskálni.

Nagy kihívás elé állította a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) szervezőit a hirtelen kitört orosz-ukrán háború, de a nehézségek ellenére úgy döntöttek, hogy megtartják a fesztivált.

Kulcsár Edit főszervező, a Nemzeti Színház dramaturgja az InfoRádióban elmondta, a kijevi és az orosz színházak utazása ellehetetlenült, ezzel három nagy előadás is elmaradt, de a lett fővárosból ideígérkezett társulat sem vállalta a részvételt.

"A többi színház készült, jönnek. Vannak egyes produkciók, amelyek máskor nem is mutathatók be. A helyzet miatt viszont betettünk a programba egy olyan akciót, amellyel

szolidaritást szeretnénk vállalni az Ukrajnából menekülőkkel, a művészekkel, ezért április 24-én, vasárnap a kijevi Ivan Franko-színház egy előadását levetítjük.

Ez a 2021-ben bemutatott, Boldogtalan című darab" - árulta el Kulcsár Edit.

A fesztivál látogatói támogathatják is a MITEM háborús segélyező programját, méghozzá az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

Színházi produkciók mellett szakmai programok is lesznek a MITEM-en, a részletes program ITT olvasható.

Egy négynapos workshop is lesz az SZFE másodéves színészhallgatói részvételével, a 3. napon délután 3 órakor (április 30.) be is lehet tekinteni a munkába, 6 órakor pedig egy módszerelméleti előadás kerül terítékre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×