eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Nyitókép: Vizsolyibiblia.hu

Akinek fontos a magyar nyelvű Biblia léte, most tehet érte

Veszélybe került a Vizsolyi Biblia látogatóközpont működése a koronavírus-járvány miatt, ezért a Magyar Bibliatársulat adománygyűjtési akciót indított – hívta fel a figyelmet a szervezet főtitkára.

A Magyar Bibliatársulat minden évben két alkalommal, rendszerint pünkösdkor, valamint a karácsonyi időszakban szervez különféle célokra adománygyűjtést – ismertette az InfoRádiónak Pecsuk Ottó teológus, hozzátéve, ebből következően az idei év első akciójának előkészítése egybeesett a koronavírus-járvánnyal, illetőleg a karanténidőszakkal.

Ekkor kapták a jelzést a vizsolyi egyházközösség lelkipásztorától, hogy a kezelésükben álló bibliai látogatóközpont, amely elsősorban egyházi turizmusból tartja fenn magát és munkatársait, továbbá a szolgáltatásait,

a korlátozások miatt a bezárása határára került.

A segítségkérés nyomán a Magyar Bibliatársulat „gyors váltást hajtott végre”, miután eredetileg más célra gyűjtöttek volna, de az említett látogatóközpont megmentését prioritásként kívánták kezelni, és meghirdették a támogatóiknak, hogy segítsék a vizsolyi intézmény fennmaradását – fogalmazott a szervezet főtitkára.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva Pecsuk Ottó közölte, június elején küldték ki a felkérő leveleket, azonban a nyári uborkaszezon nem kedvez a hasonló akcióknak. Ráadásul a gyülekezeteket sem tudták korábban értesíteni, tekintve, hogy istentiszteletek sem voltak a vírus miatt. Mindezek ellenére

a magántámogatóknak köszönhetően már 560 ezer forint körüli összeg beérkezett,

amit át is utaltak a vizsolyi egyházközösségnek, de várják továbbra is az adományokat. A főtitkár reményét fejezte ki a további mobilizálásra, hogy a hasonló gyűjtések alkalmával egy–másfél millió forint körüli összeg a mostani ügy számára is összegyűljön.

Pecsuk Ottó szerint az összegyűlt adomány önmagában még nem teszi lehetővé az intézmény fenntartását, amelynek körülbelül a felére esett vissza a látogatószáma a karantén feloldása ellenére. Ugyanakkor a Bibliatársulat és a közvetlen támogatók együttes segítsége nyomán – Kovács Zsolt Levente lelkipásztor elmondása szerint – elkerülték a bezárást. Amennyiben pedig az ősszel nem romlik a helyzet, visszaállhat arra a szintre a látogatói kedv, amitől gond nélkül működhet ez a nemzeti örökség – tette hozzá, arra is kitérve, hogy a vizsolyi gyülekezet 27 lelket számol, ami a lelkészi állást is nehézkesen tudja fenntartani.

Tehát mindenkinek,

akinek fontos a magyar nyelvű Bibliának a léte, és az, hogy az erre való megemlékezésnek egy méltó helye legyen, annak a támogatására a következőkben is szükségük lesz

– hansúlyozta a főtitkár. A támogatási lehetőségekről a Magyar Bibliatársulat Alapítvány honlapján lehet bővebb információt kapni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×