eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Óriási lehetőséget kaptak az írók

Bárki ingyen kiadhatja e-könyvét, ha december 25-30. között beküldi a kéziratát az Underground Kiadóhoz

Bárki kéziratát megjelenteti e-könyvként az Underground Kiadó, ha december 25-30 között feltölti azt a kiadó honlapjára - jelentette be a vállalat. Az akcióval az e-könyveket és könyvkiadást szeretné népszerűsíteni a kiadó.

Magyarországon ugyanis csupán a teljes könyvpiac forgalmának 1-2 százalékát adja az e-könyvek értékesítéséből származó árbevétel. Egyébként a környező országokhoz képest Magyarországon adják ki a legtöbb könyvet (10-15 ezer címet évente). Ezzel szemben az Egyesült Államokban a teljes könyvpiac forgalmának ötöde digitális kiadvány, míg az uniós átlag 6-7 százalék körül mozog.

Az e-könyvpiaci lemaradás a kiadó szerint részben a szerzőkön is múlik, pedig az e-könyvek nemcsak az olvasóknak jelentenek kényelmes megoldást, hanem maguknak az íróknak is.

„Szeretnénk bátorítani a magyar szerzőket, írótársadalmat, hogy ismerjék meg és használják az elektronikus könyvkiadás lehetőségét, hiszen a könyveket digitális formátumban a legegyszerűbb terjeszteni akár nemzetközi szinten is, és így kerülhetnek be legkönnyebben a könyvkereskedelmi piac legnagyobb hazai szereplőinek kínálatába is. A kiadó sajátja, hogy egyedülálló szabadságot biztosít a szerzőknek, kontroll és korlátozás nélkül adjuk ki a hozzánk forduló írók könyveit” – hívta fel a figyelmet Alcser Norbert, az Underground Kiadó ügyvezetője. A kiadó gondozásában eddig már több mint 1400 könyv jelent meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×