eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: mozipremierek.hu

Budapesten forgatott kémvígjáték és több érzékeny alkotás - heti filmmustra

Egy Budapesten forgatott amerikai vígjáték mellett számos érzékeny, izgalmas alkotást mutatnak be a héten a mozik, köztük egy menekültekről szóló dokumentumfilmet. Mutatjuk a heti kínálatot.

A kém, aki dobott engem című amerikai akcióvígjáték amolyan paródia, amelyben két barátnő csöppen egy alvilági hajsza kellős közepébe.

A Mila Kunis és Kate McKinnon főszereplésével készült mozi már csak azért is érdekes lehet a magyar közönségnek, mert a filmet Budapesten forgatták. A kritikák szerint Susanna Fogel alkotása szórakoztató estét kínál, ám az eredetiség nem tartozik az erényei közé.

Denzel Washington újra Robert McCallként tér vissza a mozivászonra a Védelmező folytatásában. Antoine Fuqua új mozijában a már visszavonult McCall egy személyes ügy miatt vállalja ismét az igazságosztó szerepét, ám a film számos erénye, például az érzelmi háttér alaposabb kidolgozása mellett sem győzte meg a kritikusokat.

Az utóbbi években számos, a kamaszok problémáit bemutató amerikai film készült – közülük több komoly díjakat is bezsebelt. Crystal Moselle Skate Kitchen című mozija azért különleges, mert komoly instagramos rajongótáborral rendelkező, valódi new york-i gördeszkások a főszereplői. A Sundance Filmfesztiválon komoly sikert aratott alkotás egy szubkultúrát mutat be rendkívül erős és érzékletes atmoszférát teremtve, ám akik pörgős történet reményében ülnek be a filmre, azok csalódni fognak.

A héten debütál egy francia vígjáték is a magyar mozikban. A Szoba gyerekkel kiadó egy örök agglegényről szól, aki váratlanul csinos női lakótársa mellé két gyereket is kap, akikkel rögtön vérre menő és a nézők számára igen szórakoztató csatározásba kezdenek. Ámbár Emmanuel Gillibert filmje elsősorban vígjáték, a humor mellett az érzelmeket sem nélkülözi.

A kelet-afrikai származású Rungano Nyoni Nem vagyok boszorkány című filmje egy kilencéves kislány története, akit a közösség boszorkánynak bélyegez, így választhat: vagy kirekesztve, szolgaságban tölti az életét vagy pedig kecskévé változik. A film különös érzékenységgel mutatja be a hiedelmeket, maradi szokásokat, a kirekesztést, és bár szatirikus eszközökkel él, cseppet sem nélkülözi a drámaiságot.

Eldorádó címmel került a magyar mozikba a svájci Markus Imhoof személyes hangvételű, megrázó dokumentumfilmje, amely azt mutatja be, milyen sors vár a Földközi-tengeren érkező menekültekre a táborokban, gettókban vagy esetleg a szülőföldjükre visszaküldve.

A héten még egy családi filmet is bemutatnak: Az elrabolt hercegnő című ukrán animációs alkotás egy színészből lett Ruszlán nevű lovag hőstörténete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×