eur:
395.82
usd:
368.64
bux:
69875.46
2024. június 19. szerda Gyárfás
Dróncsapás.
Nyitókép: Anton Petrus / Getty Images

Az oroszok állítólag lecsaptak egy ukrán lőszerraktárra

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség arról számolt be, hogy az Ukrajnától elfoglalt Donyeck régióban rakétacsapás ért egy lőszerraktárat.

Az orosz hírügynökség közlését az Index is átvette és arról számolt be, hogy a Rivnyei területen található Szárni városában felrobbant egy ukrán lőszerraktár. A támadásról Szergej Lebegyev, a mikolajivi orosz föld alatti mozgalom koordinátora küldött jelentst a RIA Novosztyinak.

„A helyi lakosok két súlyos robbanást észleltek éjszaka. Mindkét robbanás a város nyugati oldalán történt, ahol az A–0153-as katonai egység 430-as arzenálja található. A második robbanás erőteljes detonációval és erős lángkibocsátással járt” – közölte Lebegyev.

Valószínűsíthető, hogy a robbanást az éjjeli orosz dróntámadás okozta.

A településről ukrán források is jelentették az éjjel, hogy robbanás történt, és az ukrán légierő parancsnoka is közölte reggel, hogy Rivnye is az orosz drónok célpontja volt (valamint azt is, hogy a drónok egyikét nem sikerült lelőniük). Azt, hogy miért hallottak két robbanást is a lakosok, az magyarázhatja, hogy másodlagos detonációként a raktárban lévő robbanóanyag is berobbanhatott.

Lebegyev azt is elmondta, hogy Szárni komoly logisztikai csomópontja az ukrán hadseregnek. Állítása szerint a településen sok külföldi fegyveres is van, és a 430. arzenál területére egy vasútvonal vezet be, amelyen a közelmúltban fegyvereket és lőszert szállítottak.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Túlzottdeficit-eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság a most közzétett 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomag szerint, amelynek célja, hogy erős és jövőálló gazdaságot építsen az EU számára. A csomag középpontjában az EU hosszú távú versenyképességének, jólétének és globális vezető szerepének fokozása áll, miközben fegyelmezett államháztartási rendszereket követel meg a tagállamoktól. Magyarország esetében mind az államadósság, mind a deficit túl magas a Bizottság szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×