eur:
385.38
usd:
355.02
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Flags of Iran and Israel
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno / Getty Images

Izrael a legérzékenyebb pontján támadhatja Iránt

A Moszad korábbi igazgatója lehetségesnek tartja, hogy Izrael Irán nukleáris létesítményeit célozza majd válaszcsapásában.

A Moszad (Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata) korábbi titkosszolgálati igazgatója szerint az iráni nukleáris létesítmények megcélzása is terítéken lehet Izraelben, reagálva Irán szombati nagyszabású támadására – írja a Sky News.

Zohar Palti arról beszélt a lapnak Jeruzsálem lehetséges válaszait mérlegelve, hogy „nem kétséges. Jelenleg minden terítéken van”. Ezután hozzátette, hogy ez akár magában foglalhatja az Irán nukleáris létesítményei elleni támadást is.

Irán biztonsági megfontolásokból vasárnap ideiglenesen bezárta nukleáris objektumait, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség pedig két napra kivonta az ellenőreit.

Ugyanakkor a CNN Bezalel Smotrich izraeli pénzügyminisztert idézte, aki azt mondta, hogy az iráni támadásra adott izraeli válaszlépésnek arra kell késztetnie Teheránt, hogy „megbánja azt a pillanatot, amikor egyáltalán megfordult a fejében a támadás gondolata”. Arról is beszélt, hogy Izrael válaszának jellege átformálja majd az ország közel-keleti pozícióját.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×