eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: X/swissinfo.ch

Megint lavina sodort el síelőket Svájcban, hárman meghaltak – videó

Az idei síszezonban már tizennégyen vesztették életüket az alpesi országban.

Három ember életét vesztette, egy pedig megsebesült az egyik leghíresebb svájci síparadicsomban, Zermattban, ahol a heves havazás és a nagyon erős szél miatt lavinaveszély volt érvényben az elmúlt napokban – írja a hvg.hu a The Guardian beszámolója alapján.

A helyi hatóságok a zord idő ellenére nagyszabású mentőakciót indítottak, de nem jártak sikerrel, a keresőcsapatnak egy idő után fel kellett adnia az eltűntek felkutatását, mert egyre rosszabbá váltak az időjárási körülmények.

A közösségi médiában megjelent felvételeken az látszik, hogy egy hófal keresztezi Zermatt riffelbergi felvonójához közeli, pályán kívüli szektorát, amely az Alpok egyik legfényűzőbb síközpontja.

Az idei síszezonban már tizennégy ember halt meg Svájcban, az áldozatok többsége síelő volt.

A lavinaveszély miatt jelenleg Graunbünden és Wallis kantonokban a legkockázatosabb tartózkodni.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, nemrég szintén lavina sodort el két síelőt mintegy kétszáz méteren át Svájcban, akik Silvrettahüttéből indultak Klosters irányába egy meredek lejtőn. A két férfi halálos sérüléseket szenvedett a sziklás terepen, amikor utolérte őket a lavina.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×