eur:
391.85
usd:
368.01
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
T-14 Armata orosz harckocsi. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Túl drága a háborúhoz az oroszok legújabb tankja

Az Rosztek orosz fegyvergyártó vállalat vezetője közölte, hogy túl sokba kerülne, ha a T-14 Armatákat is bevetnék Ukrajnában.

A világhálón megjelent bejelentés végre eloszlatja azokat a találgatásokat, hogy az oroszok vajon miért nem használják a legújabb fejlesztésű tankjaikat Ukrajnában. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója most idézte Szergej Csemezov vezérigazgatót, aki szerint túl drága lenne a T-14-es harckocsi bevetése. Valójában nem az akció, hanem maga a tank kerül aránytalanul sok pénzbe.

Ezért is közölte már korábban Szergej Sojgu, védelmi miniszter, hogy nem a T-14-es lesz az orosz hadsereg új, általános harckocsija. Ehelyett a múlt század közepén tervezett T-72-es tankból kifejlesztett T-90-es alkotja majd az orosz páncélos erők gerincét. Ebbe már integráltak egy sor olyan berendezést, amelyet a sokkal modernebb és generációs ugrást jelentő, T-14 Armata számára terveztek.

Ezen a videón egy Ukrajnában, harc közben végzetes találatot kapott T-90-es tank utolsó pillanatai láthatók:

Bár ez a tank sem kilőhetetlen, de az ukrajnai háború tapasztalatai valóban azt mutatják, hogy a T-90-ből kevesebb kerül veszteség listára, mint a régebbi változatú páncélosokból. Ráadásul a gyártása is sokkal olcsóbb mint az új, T-14 Aramatáé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×