eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mentőalakulatok tagjai eltakarítják a romokat, miután orosz dróntámadás miatt megrongálódott egy lakóépület a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2024. március 2-án. A támadásban két ember életét vesztette, nyolcan megsebesültek, hat embert pedig még keresnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Igor Tkacsenko

Gyilkos dróntámadás érte Odessza városát – videó

Heten meghaltak, köztük egy hároméves gyerek és egy nő a csecsemőjével, amikor orosz drón csapódott egy többemeletes lakótömbbe szombaton a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban.

„Az odesszai mentők most találtak rá az anya és három hónapos kisbabája holttestére” – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Ihor Klimenko belügyminiszter szombat este.

A hatóságok közlése szerint az esetnek nyolc sérültje is van. A romok alól öt embert, köztük egy gyermeket sikerült élve kimenteni. A mentők folytatják a kutatást a romok alatt rekedtek után - közölte Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy "Oroszország folytatja a harcot a civilek ellen. (...) Az egyik ellenséges drón egy odesszai lakóépületet talált el, 18 lakás megsemmisült." A Zelenszkij által közzétett videón egy lakóház látható, amelynek jelentős része megsemmisült, és több tucat mentő igyekezett átgázolni a törmelékeken.

Zelenszkij szerint a lakóépületbe egy iráni gyártmányú Sahed drón csapódott, olyan, amelyekből Oroszország több ezret indított a háború kezdete óta.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegram-csatornáján közölte, hogy Ukrajna szombaton Kelet-Ukrajna felett lelőtt egy Szu-34 orosz bombázógépet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×