eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott kép Valerij Zaluzsnijről, az ukrán fegyveres erők főparancsnokáról, amint a himnuszt hallgatja az alkotmány napjáról emegemlékező kijevi parlamenti ülésen 2023. június 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Volodimir Zelenszkij menesztette a vezérkari főnököt és már ki is nevezte az utódját

Az ukrán elnök egy meglehetősen szívélyes és szűkszavú posztban közölte az X-en, hogy Valerij Zaluzsnijjal elválnak útjaik.

A fényképen mosolygós arcok és erős, baráti kézfogás. Mintha a legjobb viszonyban lennének és az elnök éppen egy érdemrendet adományozott volna Ukrajna első számú katonai vezetőjének. A bejegyzés szövegében sem találni egyetlen halvány utalást sem arra, hogy Zelenszkij és Zaluzsnij között bármilyen ellentét lenne.

Az ukrán államfő ezt írta:

"Találkoztam Valerij Zaluzsnij tábornokkal.
Megköszöntem neki azt a két évet, amellyel megvédte Ukrajnát.
Megbeszéltük az ukrán fegyveres erők által igényelt megújulást.
Megbeszéltük azt is, hogy kik lehetnek az Ukrán Fegyveres Erők megújult vezetésében.
Eljött az ideje egy ilyen megújulásnak.
Azt javasoltam Zaluzsnij tábornoknak, hogy maradjon a csapat tagja.
Biztosan győzünk!
Dicsőség Ukrajnának!"

Már hetekkel ezelőtt felröppent a hír, hogy Volodimir Zelenszkij a vezérkari főnök leváltására készül. Úgy tudni, azért neheztelt Valerij Zaluzsnijra, mert a tábornok a nyugati sajtónak azt nyilatkozta, hogy Ukrajnában patthelyzet alakult ki a frontokon és Oroszországot katonai erővel nem lehet legyőzni. Volodimir Zelenszkij azonban ezt hevesen cáfolta és azt hangoztatta, hogy kellő nyugati segítséggel vissza tudja szerezni valamennyi elvesztett területét.

Az elnök elvárásainak megfelelően a kijevi parlament első olvasatban jóváhagyta az új hadkötelezettségi törvényt, amely további, félmillió ember besorozását teszi lehetővé.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×