eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pexels.com

A pusztító robbanás után lassan normalizálódik az élet a Seychelle-szigeteken – videó

Visszavonta a szükségállapotot Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke, amit az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt rendeltek el korábban.

Sajtótájékoztatóján az államfő elmondta: engedélyezik az üzletek újranyitását, valamint újraindul a tömegközlekedés is, kivéve a Providence településen lévő ipari övezetben, ahol a mintegy 66 sérülttel járó robbanás történt.

A Wavel Ramkalawan hivatala által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a Mahé-szigeten, a CCCL robbanóanyagraktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében.

Emellett a heves esőzések okozta áradások is nagy pusztítást okoztak. Mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. Az iskolák zárva maradnak, csupán az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik – fűzték hozzá.

Az elnök a sajtónak elmondta, hogy az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban, és az egyperces néma megemlékezésre szólított fel. A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni.

A kormány az X-en azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek. Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek turisták kedvelt célpontja.

Címlapról ajánljuk
Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

Így szerezhetnek biztosítást az ukránok a háború közepette

A háború-sújtotta Ukrajnában felpörgött a biztosítási szolgáltatási piac – mindez kissé szembemegy a logikával. Míg náluk elméletben azért is fizetnek, ha az ember házába becsapódik egy Sahed öngyilkos drón, más országokban – például Nagy-Britanniában – van, amikor szinte lehetetlen biztosítást kötni az áradások fenyegette ingatlanokra vagy az előszeretettel lopott Land Roverekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×