eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

A pusztító robbanás után lassan normalizálódik az élet a Seychelle-szigeteken – videó

Visszavonta a szükségállapotot Wavel Ramkalawan, a Seychelle-szigetek elnöke, amit az egész Mahé-szigetet megrázó robbanás és a heves esőzések okozta áradások miatt rendeltek el korábban.

Sajtótájékoztatóján az államfő elmondta: engedélyezik az üzletek újranyitását, valamint újraindul a tömegközlekedés is, kivéve a Providence településen lévő ipari övezetben, ahol a mintegy 66 sérülttel járó robbanás történt.

A Wavel Ramkalawan hivatala által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a Mahé-szigeten, a CCCL robbanóanyagraktárban történt detonáció súlyos károkat okozott a Providence ipari területen és környezetében.

Emellett a heves esőzések okozta áradások is nagy pusztítást okoztak. Mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon. Az iskolák zárva maradnak, csupán az alapvető szolgáltatásokat végző dolgozók szabad mozgását engedélyezik – fűzték hozzá.

Az elnök a sajtónak elmondta, hogy az áradásoknak már három halálos áldozatuk van a régióban, és az egyperces néma megemlékezésre szólított fel. A helyi televízió által bemutatott felvételeken mély sárral borított, törmelékkel és kidőlt fákkal teli utcákat lehetett látni.

A kormány az X-en azt közölte a turistákkal, hogy a nemzetközi repülőtér és a szigetek közötti kompjáratok továbbra is működnek. Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek turisták kedvelt célpontja.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×