eur:
385.95
usd:
355.42
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Urán hadifoglyok. Forrás: X / Sharky
Nyitókép: Forrás: X / Sharky

Ukrán hadifoglyokból álló zászlóaljat állít ki az orosz hadsereg

Washingtoni a közlés. Az érintettek már "fel is esküdtek" Oroszországra.

Az ukrán hadifoglyokból álló zászlóalj katonái már fel is esküdtek Oroszországra - közölte az Institute for the Study of War (ISW), a moszkvai RIA Novosztyi hírügynökség értesülésére hivatkozva. Az alakulatot az egyik leghíresebb ukrán történelmi személyiségről, Bogdan Hmelnickijről nevezték el. Ő a XVII. században felkelést robbantott ki a Lengyel-Litván Nemzetközösség ellen, azonban ez odavezetett, hogy Ukrajnát Oroszországhoz csatolták.

A RIA Novosztyi jelentése szerint a zászlóalj a kelet-ukrajnai, orosz barát Donyecki Népköztársaság (DNR) „Kaskad” elnevezésű alakutának köteklékében fog harcolni. Ebből a washingtoni elemzők arra következtetnek, hogy

a korábbi hadifoglyokat Donyeck és Zaporizsja megyék határvidékén fogjkák harcba vetni, ott, ahol a "Kaskad" egységei is állomásoznak.

Az ISW arról is beszámolt, hogy Moszkvában azt ígérték: az ukránokból verbuvált zászlóaljat ugyanúgy kezeli majd, mint az orosz hadsereg más egységeit. A katonák hasonló fizetést és juttatásokat kapnak. Az ukránokból álló alakulat nagyságáról azonban nincsenek pontos adatok. Az ISW szerint az orosz állami média korábban arról számolt be: eddig 70 ukrán hadifoglyot sikerült rábeszélni, hogy lépjen be a Hmelnickij zászlóaljba.

Az amerikai elemző központ ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az ukrán zászlóalj létrehozásával Oroszország megsérti hadviselésről szóló genfi ​​egyezményeket. Ezek ugyanis tiltják, hogy az elfogott katonákat a sajátjaik elleni harcra ösztönözzék, vagy kényszerítsék.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×