eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jevgenyij Prigozsin orosz üzletembernek, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának a portréja a moszkvai kormányzati negyed, a Kreml közelében rögtönzött emlékhelyen 2023. augusztus 26-án. Három nappal korábban az oroszországi Tver megyében lévő Kuzsenkino község közelében lezuhant a Prigozsint és Dmitrij „Wagner” Utkint, a zsoldoscsoport parancsnokát szállító magánrepülőgép útban Moszkvából Szentpétervárra. A gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, a balesetet senki sem élte túl.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Videó jelent meg Jevgenyij Prigozsin utolsó afrikai napjairól

Vasárnap volt 40 napja, hogy meghalt Jevgenyij Prigozsin. A Wagner csoport repülőgép-balesetben meghalt vezérére egy videóval is megemlékeztek, amelyben Afrikában utazik és jótékonykodik.

A Telegramon megosztott és a közösségi médiában terjedő felvételen a zsoldosvezér Afrikában jár, de a felvételek készülésének pontos helyét és idején nem tudni - írja a Portfolio az X-en fellelhető videó alapján.

A videó elején Prigozsin a zsoldoscsoport alapító névadójával, Dmitrij Utkinnal eszik egy repülőgépen. Később mindketten azon a repülőgépen tartózkodtak, amely augusztus 23-án lezuhant Oroszországban.

A 8 perces videó további részében Prigozsin helyi lakosokkal találkozik, ételt osztogat nekik, illetve más katonai vezetőkkel folytat tárgyalásokat.

A 40 nap azért érdekes, emlékeztet a magyar újság, mert az ortodox keresztények szerint a halott ember lelke ekkor mehet a mennybe. Ezen alkalomból a több orosz nagyvárosban autós felvonulást tartottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×